Entelektüel yapıyı  harekete geçireceğiz

Entelektüel yapıyı harekete geçireceğiz

Gebze’de motosiklet sporları sivil yapılanmalarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayının başlangıcına katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz spordan kültür sanata, Gebze’nin “entelektüel” yapısını harekete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’deki biri dernek olmak üzere motosiklet sporuyla ilgili dört sivil toplum örgütünün dün akşam gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konvoyu öncesi, onlarla bir araya geldi. Başkan Büyükgöz spordan kültür sanata, Gebze’nin “**entelektüel” yapısını harekete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi

HİSSİYATLARINI ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Büyükgöz, “Motor tutkunlarının iç dünyalarını, onların hissiyatlarını anlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda Gebze’de böyle sivil yapılanmalarımız var. Bu yapılanmalar ile ne tür faaliyetler yapılabilir. Gençlerimize toplumumuza farkındalık nasıl oluşturulur, toplumumuzda ön yargılar varsa nasıl yıkılabilir. O gibi konuları görüşüyoruz” dedi. Büyükgöz şöyle devam etti:

YETER Kİ USULÜNE GÖRE KULLANILSIN

 

“Sonuçta bir kısım insanımız motosiklet kullanıcılarını yürüyen cellat gibi görüyor. Motosikletçilerin olduğu tarafa geçtiğinde ise farklı bir dünyada farklı değer yargılarının olduğunu görüyorsun. Demek ki her araç usulüne, kaidesine kurallarına göre kullanılırsa normal bir araç. Otomobili de kural dışı kullanırsan o da bir cellat aracı oluyor. Sonuç itibariyle her aracın bir tehlike boyutu var. Fabrikadaki makine dâhil tehlike boyutu olmayan bir şey yok. Ama tüm temel eşyalar, motorlu sistemlerde usulüne, ahlaki kurallarına, teorik kurallarına uygun kullanırsak sorun olmuyor veya verimlilik ifade ediyor.”

 motosiklet-16.jpgmotosiklet-18.jpg

DERTLEŞİYOR VE BİZZAT DAVET EDİYORUM

Başkan Büyükgöz, hemşeri derneklerinin dışında hayatın her alanına dair nitelikli, üretken bir sivil toplum örgütlenmesinin varlığını hatırlatıp belediye olarak neler yapılabileceğine dair sorumuza ise, “Ben kendileriyle dertleşiyorum ve bizzat davet ediyorum. Bunun gibi birçok spor dalıyla, entelektüel faaliyet dallarıyla, kulüplerle görüşmeler yaptık. Onları davet ettik. Bizim ilçemizde amatör tiyatro grupları, amatör şiir edebiyat grupları var. Hepsiyle görüşüyoruz. Bu anlamda insanın hayatına dair hangi faaliyet türü varsa o faaliyet türünün kurallara bağlı olarak yapılması doğrultusunda elimizden gelen altyapıyı, desteği sağlamaya gayret edeceğiz.  Gebze’de her alanda potansiyel var ve biz şu onda onu harekete geçirmek için gayret gösteriyoruz” yanıtını verdi.

motosiklet-27.jpg

** EntelektüelEntelektüel, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.