Eniş sonucu “öngörülemeyen”  kongrenin sonuç ekibinde

Eniş sonucu “öngörülemeyen” kongrenin sonuç ekibinde

CHP’de Bülent Sarı dahil asgari 32 azami 55 il başkanı ve adaylığa atanarak seçilen bizimkiler dahil 95 milletvekilinin Kılıçdaroğlu’nu işaret ettiği sonucu “merakla beklenen” kongrenin sonuç bildirgesi ekibine Kocaeli’yi temsilen, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş girdi

Haber Analiz

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinin sonucu “merakla beklenen”, bugün yeni dönem genel başkanın seçileceği

38’nci olağan kongresinin sonuç bildirgesi ekibine Kocaeli’ni temsilen CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş girdi.

SONUCU MERAKLA BEKLENMİŞ

“AZ” FARKLA SARI KAZANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere; CHP İl Örgütü’nün son kongresi öncesi aralarında Binali Eniş’in de bulunduğu ilimizdeki 12 ilçe başkanının tamamı adaylardan Bülent Sarı’yı işaret etmiş;

Başkanların o hamlesi sonrası İzmit ilçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya adaylıktan çekilmiş ve Uğraş Çiftçi, “Adayım” diyerek yarışa son anda dahil olmuş;

Öngörülemeyen sonucu “heyecanla ve merakla” beklenen kongrede Sarı, Çiftçi’ye karşı “az bir” oy farkıyla, 306’ya 47 kazanmıştı.

KUVVETLE MUHTEMEL GEBZE BELEDİYE

BAŞKAN ADAYI NAİL ÇİLER DE İMZALADI

bizimkiler.jpg

Öte yandan CHP’de Bülent Sarı dahil asgari 32 azami 55 il başkanı ve

vekiller.jpeg

adaylığa atanarak seçilen CHP Kocaeli Milletvekilleri Dr. Mühip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı ve adı Gebze Belediye başkan adaylığında da geçen Nail Çiler dahil 95 milletvekilinin Kılıçdaroğlu’nu işaret ettiği sonucu

ÇAYIROVA DELEGELERİNİN

OYU KILIÇDAROĞLU’NA

Yine hatırlanacağı üzere Binali Eniş ile birlikte iki kurultay delegesine sahip CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde “kanaat önderi” diye tanımlanan 30’a yakın partilinin katıldığı toplantıda ekseri çoğunluk Kılıçdaroğlu’nu işaret etmiş; Ankara’ya yola çıkmadan kısa süre önce gazetemize konuşan Eniş, Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini söylemişti.

ADD DARICA ESKİ ŞUBE BAŞKANI

ANTİÇARŞAFÇI KARAHASAN DA YARIŞACAK

CHP’nin 38’nci olağan kongresinde genel başkanlık seçimi bugün yapılacak ve beş genel başkan adayı var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun ekibinden çıkan ama “Değişim” diyen Özgür Özel, eski PM üyesi ve akademisyen Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen ile eski milletvekili İlhan Cihaner ve ADD Darıca Şube eski Başkanı şair-yazar Ünal Karahasan da aday olacaklarını açıkladı.

unal-karahasan.jpg

Ünal Karahasan, CHP İl kongresindeki konuşmasında il ve ilçe örgütü kongrelerinde seçimlere, doğrudan demokrasi biçimi olan çarşaf listeyle gidilmesinin doğru olmadığını söylemişti.

BU DA BİR HESAP KİTAP

Parti tüzüğü gereğince toplam bin 367 delegenin yüzde 5’inin, yani 69 delegenin imzasıyla kurultay divan başkanlığına başvuranlar genel başkan adayı olabilecek. Öymen, Cihaner ve Karahasan’ın yeterince imza toplayacağına zayıf olasılık veriliyor. Diğer taraftan, Kılıçdaroğlu kanadının muhalif oylar tek adayda toplanmasın diye üçlüden tamamının, ikisinin veya birinin önünü imzalarıyla açıp aynı imza sahiplerinin sandıkta Kılıçdaroğlu’na oy vereceği de konuşuluyor.

55’TEN 54’E SAMSUN DÜŞÜRDÜ

il-baskanlari.png

Öte yandan fotoğraf karesinde CHP İl Başkanı Bülent Sarı’nın yer aldığı, 32 CHP’li il başkanı yayınladıkları deklarasyonda 55 il başkanının, o ildeki kurultay delegeleri ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladı ama Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Samsun için yazılanlar doğru değildir. 18 Kurultay delegemiz var ve imza veren olmamıştır” diye paylaşım yaptı. (Gazete Duvar’dan alıntıdır)

54’TEN 53’E AMASYA…

Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi de “Bugün Genel merkezimizde yapılan, 81 il başkanın tamamının davet edilmediği ve benim de katılmadığım toplantı sonrasında yapılan açıklamada adımın ve örgütümün isminin kullanılmasına dair herhangi bir beyanım olmamıştır” dedi. (Gazete Duvar’dan alıntıdır)

ORADAN DA 52’YE ZONGULDAK…

Toplantıya katıldığını doğrulayan Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ise "Bir yerel gazetede CHP Zonguldak örgütünün hafta sonu yapılacak kurultayda taraf olacağı yönünde çıkan haber kesinlikle doğru değildir. Kurultayda oy kullanacak olan CHP Zonguldak delegelerinin tamamı özgür iradeleriyle oy kullanacaktır. İl Başkanlığı olarak kurultay delegelerimize adaylardan herhangi birine oy vermeleri yönünde baskı ya da telkinde bulunmamız söz konusu bile olamaz” diye konuştu. (Gazete Duvar’dan alıntıdır)

“ELE VERİR TALKINI KENDİ

YUTAR SALKIMI!” VAKASI

anil-acurman.jpg

Yerelimizden tepki, CHP Başiskele İlçe Başkanı, Anıl Acurman’dan geldi: “Kıymetli il başkanlarımız kurultay delegelerini değil kendi özgür iradelerini temsilen bu fotoğrafa girmişlerdir. Bu fotoğrafta Kocaeli delegasyonu değil sayın il başkanımız Bülent Sarı bulunmaktadır” dedi. İl kongresi öncesi Bülent Sarı’yı işaret eden ilçe başkanları arasında yer alan Acurman, “Genel merkezimizin resmi hesabından böyle bir paylaşım ise bence uygun olmamıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.