Engin Kılıç zamlara tepki gösterdi

Engin Kılıç zamlara tepki gösterdi

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç yeni yılla birlikte başlayan zamlarla ilgili olarak, "Mevcut iktidarın, bu milletin derdine derman olması mümkün değildir" dedi.

Yeni yılda gelen zamlarla ilgili olarak Yeniden Refah Partisi  Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç açıklamada bulundu. Kılıç yaptığı açıklamada, “Yeni yıla zamlarla giriyoruz. Elektriğe yüzde 50 ila yüzde 130 zam, Doğalgaza konutta yüzde 25, sanayide yüzde 50 zam. Akaryakıta her gün zam. Bu zihniyetle mevcut iktidarın, bu milletin derdine derman olması mümkün değildir. Ülkemizin ekonomi alanındaki kronik yapısal problemleri nedeniyle yani, yerli-milli üretim ve ihracatımızın yeterli olmaması nedeniyle, katma değerli ürün üretimimiz ve ihracatımız olmaması nedeniyle, bir diğer deyişle, yıllardır sürdürülen borç-faiz-beton-çimento ekonomisi yüzünden, doğal olarak döviz kurları 2021 yılında patladı.

 

“İKTİDARIN ANLAYIŞI DEĞİŞMİYOR”

Yeni yıla zamlarla girişimiz bunu en açık bir şekilde ortaya koyuyor. Elektriğe konutta yüzde 50 ila yüzde 130 zam. Doğalgaza konutta yüzde 25, sanayide yüzde 50 zam. Akaryakıta zam. 'Zam, vergi, borç, faiz ekonomisi' diye yıllardır söylüyoruz. Maalesef iktidarın anlayışı değişmiyor. Gelir kaynakları değişmiyor. Bir kaynak lazım olduğu zaman ya yüksek faizli düşük vadeli dış borç alacaksın ya elimizdeki varlıkları satacağım ya da milleti sıkıp suyunu çıkartacağım' bu zihniyetle mevcut iktidarın milletin derdine derman olabilmesi mümkün değildir” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.