Engellilerden suçlama

Engellilerden suçlama

 Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Zühtü Çonkara düzenlediği basın toplantısında dernekleriyle ilgili olarak...

 

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Zühtü Çonkara düzenlediği basın toplantısında dernekleriyle ilgili olarak bazı gazete sahiplerinin karalama kampanyası başlattıklarını iddia etti.  Zühtü Conkara yaptığı açıklamada, “Kenan Höbek'in Genel Koordinatörlüğünü üstlendiği hastaneden 2 engelli vatandaşımızı ameliyatını gerçekleştirdik. Bu 2 engelli vatandaşımızın ameliyatını gerçekleştirmek için Kenan Höbek bizden 5300 TL (Beş bin üç yüz ) ücret talep etti. Biz 5000 TL (Beş bin) TL’sini ödedik geriye 300 (Üç yüz) TL borcumuz kaldı. Biz ödemeleri yaptığımızda kendilerinden fatura talep ettiğimizde fatura veremeyeceklerini belirttiler. Bizde bunun üzerine geri kalan borcumuz olan 300 (Üç yüz) TL’yi ödemedik” dedi.

SÖYLEDİKLERİNİ KAYIT ETTİK

 

Kenan Höbek ve birkaç ortaklı Gebze' de bir gazete çıkarmaya başladıklarını ifade eden Conkara, “Yine aynı gazetenin sahipleri bizleri ve daha önce bizde görev yapmış kişileri arayarak derneğimiz ile ilgili bilgiler almak istediler. Bizzat beni arayarak ve evimden alıp gazeteye götürerek dernek olarak maliye ile anlaşması olmayan matbaalara makbuz bastırarak gelir temin ettiğimizi iddia ederek bundan haberim olup olmadığını sordular. Ben kendilerine cevaben dernek bünyesinde olan İktisadi İşletme ile bir alakam olmadığını söyledim” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak Kenan Höbek ise Zühtü Çonkara isminde kimseyi tanımadığını söylerken Gazeteci Adnan Üner, “Kendisi bize dernekle ilgili olarak bilgi vereceğini söyledi. Gazetenin yerini bilmediği için kendisini araçla alarak gazeteye getirdik. Zühtü Bey’in söylediği her şeyi kayıt altına aldık ve yakında bunları kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Adı geçen hastanenin yetkilisi olan Hakan Höbek, “Hastanemizde bu ameliyatlar oldu. Ameliyat olanlar engelli olduğu için bahsedilen rakam değil ancak 500 TL gibi bir ücret alındı. Diğer kişiden herhangi bir ücret almadık. Hastanemizin adının kullanılması durumunda dava açarım” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.