Engelliler merkezinin temeli atıldı

Engelliler merkezinin temeli atıldı

Çayırova’da yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak engelliler merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, seçim beyannamesinde söz verdiği bir projenin daha startını verdi. Engelliler Merkezinin temel atma törenine, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri, engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Seçim beyannamemizde verdiğimiz en kıymetli sözlerimizden birisinin daha bugün adımını atıyoruz. Fiziki engelin değil; asıl kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun olduğunu her fırsatta anlattık, her fırsatta hatırlattık.

“HERKES SORUMLULUK SAHİBİDİR”

Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse, kendini çaresiz hissederse, bunun vebali başta bu şehrin yöneticileri olarak bizlerin üzerindedir dedik. Bu konuda inanın herkes sorumluluk sahibidir. Çayırova’mızdaki bütün ailelerimizi engellileriyle hayatın her alanında aktif olarak hayatını sürdüren bir konuma getirmeden hiçbirimize durmak, dinlenmek yok dedik. Bu bilinçle bugün Çayırova Engelliler Merkezimizin temelini atıyoruz. Toplam 3.189 m2 inşaat alanı olan bu merkezimizde engelli kardeşlerimiz için eğitim ve etkinlik odalarından, sesli kütüphaneye, atölyelerden spor salonuna kadar birçok alanımız olacak.

“NE YAPSAK AZDIR’’

Engelli kardeşlerimizin hem eğitimleri hem de kişisel bakımları için uzman eğitimcilerimiz burada kendilerine destek olacak. Yine aileleri için de merkezimizde birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Yani engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için bu merkezimizde inşallah bizler çözümler üreteceğiz” dedi. Başkan Çiftçi’den sonra kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, “Engelli vatandaşlarımızın yakınları, engelli vatandaşlarımızı bu merkeze gönül rahatlığıyla bırakabilirler. Engelli kardeşlerimiz için ne yapsak azdır’’ şeklinde konuştu.

“ÇAYIROVA YÜKSELEN DEĞER’’

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise “Çayırova’ya engelliler merkezi, kent meydanı, hastane gibi çok değerli projeler yapılıyor. İnsanlar İstanbul’dan buraya geliyor. Burası bir cazibe merkezi oldu. Çayırova yükselen değer’’ dedi.

Konuşmaların ardından Çiftçi, Çakmak ve Şeker butonlara basarak projenin startını verdiler. Engellilerin gündelik yaşamını kolaylaştıracak ve sosyalleşmesine imkân sağlayacak engelliler merkezinde; sesli kütüphane, sanat atölyeleri, duyu bütünleme odası, özel oyun ve etkinlik sınıfı, veli eğitim sınıfları, konferans salonu, grup eğitim sınıfı, bireysel eğitim sınıfı, engelsiz spor salonu, engelsiz kafe gibi birçok bölüm yer alıyor.

 

manset-(2).jpgddd-002.jpg

 

manset-(3).jpgdd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.