Engelliler Derneği’nden yöresel ürünler festivali

Engelliler Derneği’nden yöresel ürünler festivali

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Beylikbağı Parkı’nda yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali 20 Mart Cuma günü akşamına kadar sürecek.

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali, 05 Mart Perşembe gününden itibaren başladı. Beylikbağı Parkı içindeki festival, 20 Mart Cuma günü akşamına kadar sürecek. Fuar günleri süresince stantlar gece 22.00’ye kadar açık olacak. Vatandaşlar festival süresince kahvaltılık, baharat çeşitleri, pekmez, sucuk, yöresel ekmek, pişmaniye gibi gıda ürünlerinin yanı sıra takı ve tablo gibi hediyelik eşyaları da uygun fiyatlarla temin edebilecek. Festivalde ayrıca kâğıt kebabı çeşitleri de bu lezzetin müdavimlerinin beğenisine özenle servis ediliyor.
ACİL İHTİYAÇLAR 
Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zühtü Çonkara, Gebze Belediyesi’nin tahsis ettiği yerde açılan festivalde derneğin yer kiralama suretiyle gelir edindiğini belirtti. Çonkara derneğin ihtiyaç sahiplerine aktarmak üzere 10 adet akülü araba, 50 manuel sandalye, 400 koltuk değneğine acil ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacı karşılamak için festivali düzenlediklerini söyledi. Çonkara festivale gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtip bu ilginin sürmesini diledi.
YAŞADIKLARIMI YAŞAMASINLAR
Gebze’de 19 bin engellinin yaşadığını, derneklerinin 780 üyesiyle birlikte ülke geneli çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Çonkara, “Engellilerin her türlü sorununu çözmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ben 14 ayrı işyerinde toplam 27 sene çalıştıktan sonra 56 yaşında emekli olabildim. Engelim doğuştan. Çalışma hayatım süresince, özellikle iş bulmak konusunda önemli problemler yaşadım. Benim yaşadığım sorunları başka engellilerin yaşamaması için dernek başkanlığı yapıyorum. Sorunlarını çözdüğümüz kişilerin, ‘Allah razı olsun’ demesi beni mutlu ediyor” dedi. (Haber Merkezi)
kahvaltilik.jpgkebap.jpgzuhtu-conkara.jpgpismaniye.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.