Engelli Cansu yeni yaşına  sevenleriyle girdi

Engelli Cansu yeni yaşına sevenleriyle girdi

Tülay – Kamil Tütüncü çiftinin doğduktan çok kısa süre sonra geçirdiği beyin kanaması sonrası hastalığına yakalanan engelli kızları Cansu, dördüncü yaşını kutladı.

Tülay – Kamil Tütüncü çiftinin doğduktan çok kısa süre sonra geçirdiği beyin kanaması sonrası Hidrosefali (beyin omurilik sıvısının miktar ve basıncının artışı ile oluşan bir hastalık) hastalığına yakalanan engelli kızları Cansu, dördüncü yaşını ikiz kardeşi Ayşe, ailesi, eğitim gördüğü Yeni Dünya Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucuları ve öğretmenleri, diğer özel eğitim alan öğrenciler ve velileri ile birlikte kutladı. Yeni Dünya Rehabilitasyon Merkezi’nin Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki yerinde yapılan doğum günü kutlamasında bu tip hastalıklarda erken tedavinin önemine dikkat çekildi.
EMEKLEME, YÜRÜME…
Yeni Dünya Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Celal Yıldırım’ın eşi olan fizyoterapist Selda Yıldırım, Cansu’nun merkezlerine geldiğinde sadece oturduğunu, göz teması dahil olmak üzere çevreyle hiçbir diyaloğunun olmadığını belirtip, “İlk altı ayda emekleme, daha sonra yürümeye başladı. Yedinci aydan itibaren bireysel eğitim görüyor” dedi.
ERKEN EĞİTİMİN ÖNEMİ 
Cansu Tütüncü’nün eğitmenlerinden branş rehber öğretmen Esra Ergen Arslan Cansu’nun yetişme bakımından yaşıtlarının bir iki sene gerisinden onlara yetişmeye başladığını belirtip en büyük avantajlarının bu eğitim erken zamanda başlaması olduğunu söyledi.
ANNEDEN TEŞEKKÜR 
Cansu’nun annesi Tülay Tütüncü kızının ilk eğitimi Gebze MedCity Hastanesi’nde almaya başladığını ve temelinin atıldığını, Yeni Dünya Rehabilitasyon Merkezi’nde gelişmesinin sürdüğünü belirtip emeği geçen tüm herkese teşekkür etti.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.