Engelleri sanatla aştılar

Engelleri sanatla aştılar

Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri eğitimci Emin Balıkçının hayata geçirdiği “Sanatla Engelleri Aşıyoruz” projesinde yetenekleriyle parmak ısırttı

Sosyal sorumluluk kapsamında engellilerle ilgili farklı projeler hayata geçiren eğitimci Emin Balıkçı bu sefer Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile yine ve farklı bir projeye imza attı. Projenin benzerini daha önce de yine engelli çocuklarla hayata geçiren Balıkçı, Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki projeyi Kocaeli Kent Konseyi ve Gebze Ticaret Odası’nın mali destekleriyle, projenin kapsamını daha da genişleterek tekrarladı. “Sanatla Engelleri Aşıyoruz” adlı dört günlük projede Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri yeteneklerini gösterme fırsatı buldu.

 

+.jpg

 

 

FARKLI ETKİNLİKLER

 250 öğrenci ve okulun öğretmenlerin katıldığı proje kapsamında ülkenin farklı yerlerinden gelen uzman sanatçılar dört gün boyunca öğrencilerle birbirinden farklı etkinlikler düzenledi. Proje kapsamında ebru, çömlek ve bardak boyama çalışması yapılırken son gün açık hava konseri düzenlendi. Çocuklar aileleriyle birlikte keyifli vakitler geçirdi. Öğrenciler projenin final gününde sahne alan beş kişilik müzik grubunun repertuarındaki 30 şarkıya eşlik etti. Bazen de kendi seslendirdikleri şarkılara müzik grubu vokallik yaptı.

 

etkinlik-001.jpg

 

KUTLAYIP MORAL VERDİLER

 Projenin prodüksiyonunu gönüllü olarak genç girişimci Demirhan Demir, etkinlik koordinasyonunu müzisyen eğitimci Buğra Paracık üstlendi. Ebru ve çömlek çalışmalarında da İftihare Atalay ve Osman Yıldız bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Etkinlik süresince Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ufuk Koçak, konuk olup öğrencileri kutlayıp moral verdi.

toplu-043.jpg

 

FIRSAT EŞİTLİĞİ

Projeyi hayata geçiren Emin Balıkçı özetle şunları kaydetti: “Daha önce de gerçekleştirdiğimiz etkinliği programı yeni sanat dallarını ekleyerek tekrarladık. Bu tarz etkinliklerin sürekli hale gelmesi çocuklarda vücut koordinasyonu, ince kas gelişimi ve üç boyutlu düşünme yeteneklerini arttırması gibi birçok olumlu yanı oldu. Ama en önemlisi engellerinden dolayı birçok sanatsal faaliyete ulaşmakta zorluk çeken dezavantajlı çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamaktır. Eğlenceli vakit geçirmelerini, okuldan keyif almalarını, pandeminin sebep olduğu olumsuz duygulardan kurtulmalarını sağladı. Bizler bu tarz sanat ve eğitim içerikli sosyal sorumluluk etkinliklerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.