“Enflasyon tek haneli rakamlara geriler”

“Enflasyon tek haneli rakamlara geriler”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Çiler, 2018 yılı Nisan ayında; tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylık yüzde 1,87 artarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,85; yurt içi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) ise yüzde 2,60 yükselişle bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,37 olarak açıklandığını belirtti. Enflasyonun bu ayda beklentilerin biraz üzerinde çıkmasının dolar kurunu da etkilediğini dile getirdi.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre nisanda aylık en fazla artışın enerjide, yıllık en fazla artışın ise ara ürün kategorisinde gerçekleştiğini ifade eden Nail Çiler, imalat sanayi sektöründe yüzde 2,79; elektrik ve gazda yüzde 0,76; su sektöründe ise yüzde 0,79 artış olduğunu ifadelerine ekledi.

Enflasyondaki yükselişin yaz aylarının gelmesiyle beraber düşüşe geçeceğini belirten Başkan Çiler, iyileşmeler ile 2018 sonu enflasyon ortalamasının ekonomistlerin öngörüsü doğrultusunda tek haneli rakamlara gerileyeceği beklentisi içerisinde olduklarının da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.