Enflasyon Beklentisi Yükseldi, Dolar Stabil
Merkez Bankası 2026 Yılı Şubat Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. 71 katılımcının yanıtlarıyla hazırlanan rapora göre yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi yüzde 23,23 seviyesinden yüzde 24,11 seviyesine yükseldi. 12 ay sonrası için beklenen enflasyon oranı ise yüzde 22,10 olarak kaydedildi.
Döviz kuru tarafında katılımcıların yıl sonu dolar beklentisi 51,09 TL olurken, 12 ay sonrası için kur tahmini 52,39 TL olarak belirlendi. Para politikasına dair beklentilerde ise Mart ayı politika faizi tahmini yüzde 36,08 seviyesinde gerçekleşti.
Ekonomik büyüme tahminlerinde ise bir değişim gözlenmedi. Piyasa katılımcıları Türkiye ekonomisinin 2026 yılında yüzde 3,9, 2027 yılında ise yüzde 4,3 oranında büyüyeceği yönündeki öngörülerini korudu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.