“Enes Kara gençlerin yaşadıklarının özeti”

“Enes Kara gençlerin yaşadıklarının özeti”

CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğa Mert Doğan, Enes Kara’nın intihar etmesiyle ilgili olarak, “Enes Kara’nın intiharı üzerine, öncesinde bıraktığı video not, Türk gencinin yaşadıklarının bir özetini gözler önüne seriyor” dedi.

Fırat Üniversitesi-Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Enes Kara’nın intiharıyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklamasında bulunan CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğa Mert Doğan, “Fırat Üniversitesi-Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Enes Kara’nın intiharı üzerine, öncesinde bıraktığı video not, Türk gencinin yaşadıklarının bir özetini gözler önüne seriyor. Öğrenciler gelecek kaygısı, yoksulluk, aile baskısı, yaşam tarzların gasp edilmesinin yanında bir de temel hakları olan barınma hakkına erişimlerine izin verilmediği için tarikat-cemaat yurtlarında esir tutuluyor. Yurt adı altında 4-5 kişilik gruplar halinde denetimden tamamen uzak bu hücre evleri militan fabrikalarına dönüşmüş, gençlerin imkânsızlığından faydalanarak onların yaşamlarını ipotek altına almış durumda.

 

“KAÇ ARKADAŞIMIZ İNTİHAR ETMELİ?”

Her yaştan çocuğun ve gencin esir tutulduğu bu hücre evlerinde her geçen gün yeni bir taciz, tecavüz, intihar ve cinayet vakası ülke gündemine yansıyor. Ama bu gündem tabii ki yoksullaştırılan, umutsuzlaştırılan ve geleceksizleştirilen gençliğin gündemi. Bu saltanatın eteğine zil gibi takılmış yığınlar, dernekler, siyasiler, iş adamları tüm bu yaşananlara rağmen bu cemaat/ tarikatlar için gövdelerini siper ediyor, sponsorluklarla bağışlarla bu halktan çaldıklarıyla bu hücre evlerini, bu örgütleri ayakta tutmak için çabalıyor. Çocuklara tecavüz edilen; onları fiziksel ve fikirsel olarak istismar eden; gençleri intihara sürükleyen; yetmediği noktada onları katleden bu hücre evleri derhal kapatılmalıdır. Daha kaç çocuğumuz istismar edilmeli, kaç gencimiz öldürülmeli, kaç arkadaşımız intihar etmeli?

 

“YENİDEN KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAK”

Kendi zenginliği ve ideolojik hegamonyasını devam ettirmek için maneviyatımızı sömürenler, yaşamlarımızı gasp edenler şunu çok iyi bilmelidirler ki bu kirli yapılanmaların hepsini dağıtacağız! Dün nasıl fethullahçı terör örgütüyle mücadele etmiş, kandırılmadan kanmadan bu terör örgütüyle en ön safta dövüştüysek bugün de tüm bu potansiyel terör örgütlerinin karşısına ilk dikilecek olanlar ülkesini seven Türk gençleridir. Geleceksizleşmek, barınamamak, geçinememek, intihar etmeye ya da yurtdışına gitmeye zorlanmak biz gençlerin asli gündemidir. Bu gündemi her zaman görmeyen gözlerin önünde defaatle haykırmaya devam edeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partili gençlerin tüm kardeşlerimize sözüdür, bu düzeni bozacak kendi ülkemizde devletimizle beraber umutla yaşayacağımız demokratik ve laik düzeni yeniden kuracağız. Cumhuriyetimiz yeniden kimsesizlerin kimsesi olacak.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.