Enerji verimliliğinde bağımlılık polemiği

Enerji verimliliğinde bağımlılık polemiği

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın 5. Enerji Verimliliği Kongresi Gebze Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda dün başladı. Kongreye MMO başkanları ile bürokratların enerjide dışa bağımlılığı merkezli polemiği damga vurdu

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın 5. Enerji Verimliliği Kongresi ve Sergisi, Gebze’de Gebze Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda başladı. Bugünkü oturumlar ile sona erecek kongreye TMMOB Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi ve Genel Başkan Yunus Yener’in ardından söz alan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Doktor Oğuz Can ve GTO Başkanı Nail Çiler’in Kürekçi ve Yener’e yanıt mahiyetindeki açıklamaları damga vurdu.

YEPYENİ SALONDA İLK ETKİNLİK

Gebze Teknik Üniversitesi’nin son rötuşları önceki gün tamamlanan konferansı bu kongreyle ilk defa bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

FİRMALAR STANT AÇTI

 

MMO Kocaeli Şubesi’nin ve Gebze Temsilciliği’nin yürütücülüğündeki kongreye Gebze ikinci defa ev sahipliği yaptı. Bu yılki kongrenin bir diğer ilke ise enerji sektöründe yer alan firmalar için sergi stantlarının açılması oldu. Toplam 31 firma ürünlerini sergiledi.  

ONURLUK VERİLDİ

Kongrenin açış konuşmalarının ardından kongreye destek olan, sponsorluk sağlayan kurum ve kuruluşlara onurluk verildi.  Kocaeli Büyükşehir, İzmit ve Darıca Belediyeleri; Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze Ticaret Odası, SEPAŞ, TÜPRAŞ ve Şişecam başkan ve yöneticilerine onurlukları MMO Genel Başkanı Yunus Yener ve oda yöneticileri tarafından verildi.

YOĞUN İLGİ

Kongreye Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Doktor Oğuz Can Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, GTO Başkanı Nail Çiler, MMO Genel Başkanı Yunus Yener, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan, İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, KBB Gebze Bölgesi koordinatörü İbrahim Pehlivan, MMO yöneticileri ve şube başkanları da katıldı.

BUGÜN SONA ERECEK

Kongre açılış konuşmalarının ardından MMO Enerji Çalışma Grubu üyesi Orhan Aytaç’ın, “Türkiye’nin enerji görünümü” adlı sunumu ile sürdü. “Dünyada ve ülkemizde enerji verimliliği” konulu açılış oturumunun ardından diğer oturumlar ile devam etti. Kongre bugün 09.30’dan itibaren başlayan oturumlar ile sürecek. Kongre düzenleme kurulu üyesi ve MMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Özkan’ın 16.20’deki kongre genel değerlendirmesi ile sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.