Endüstri Meslekte makineler atıl durumda

Endüstri Meslekte makineler atıl durumda

Önemli şekilde yer sorunu yaşanan, yıkılan binası yenilenmeyen Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çok sayıda tezgâh ve iş aleti binalardan çıkartılıp meydana serildi

Gebze’nin en köklü eğitim kurumlarından Gebze Endüstri Meslek Lisesi adıyla bilinen Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sıkıntılar ve şikâyetler sona ermiyor. Bir dönem yıkılarak tahliye edileceği konuşulan okul halen yerinde ancak durumu içler acısı.

YENİLENMEDİ

Sanayinin en önemli ihtiyacı olan nitelikli insan yetiştiren Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Makine MESS” diye bilinen bina geçtiğimiz yıl içinde yıkılmış, yerine yenisi yapılmamıştı. 1974 yılında yapılan binanın eski ve yıpranmış olduğu gerekçesiyle yıkıldığı belirtilmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılına girildiğinde o bina yenilenmedi. Giderek yeri daralan okulda geçtiğimiz günlerde de ilginç bir gelişme yaşandı.

MİLLİ SERVET

Çok sayıda tezgâh ve iş aleti, basketbol sahasının yanına istif edilip üzeri brandayla örtüldü. Okulun eğitim veren binalarda rutubet sorunu yaşandığı, Gebze – Darıca metro hattı çalışmasından ötürü zeminde çökme yaşandığı konuşulan şikayetler arasında. Bugüne kadar gereken önemin verilmediği gözlenen okulda gereken önlemlerin bir an önce alınması isteniyor.

 

ustunkoru.jpg

 

yikilan-yer.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.