Endüstri 4.0’ın öncüleri o devrimi Gebze’de anlatacak

Endüstri 4.0’ın öncüleri o devrimi Gebze’de anlatacak

MMO Gebze Temsilciliği, Endüstri 4.0 diye adlandırılan dördüncü sanayi devriminin öncü firmalarını 2-3 Mart günlerinde Gebze’deki sempozyumda ağırlayacak. “Dünyanın yeni çalışma modeli: Dijital dönüşüm ile verimlilik” sempozyumuna ilginin yoğun olması bek

toplu-004.jpgmehtap-demir-001.jpg

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği mart ayının başında gerçekleştireceği ve büyük önem verdiği endüstri 4.0 sempozyumu için çalışmalarını 1.5 ay önceden başlattı. Sempozyumun duyurusu dün akşam MMO Gebze Temsilciliği’nde gerçekleşen ve MMO Gebze Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Mehtap Demir tarafından okunan basın açıklaması ile yapıldı.

DEVRİMİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPAN FİRMALAR KATILACAK

“Gelecek yıllarda hayatımızda devrim niteliğinde olumlu ve olumsuz değişikliklere yol açacak olan bu sürecin daha iyi algılanması, teknolojik alt yapısının daha iyi kavranabilmesi için bu devrimlerin öncülüğünü yapan firmaların katılımı ile 2-3 Mart günlerinde Gebze Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz, iki gün süreli, “Dünyanın yeni çalışma modeli: Dijital dönüşüm ile verimlilik” konulu panelemize bu süreçten etkilenecek, bu sürecin paydaşı olan başta mühendis ve diğer teknik konularda çalışanlarla birlikte panelimize katılmak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz.”

AÇIKLAMAYA KATILANLAR

Açıklamaya MMO Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Kürekçi ve şube yöneticisi Ömer Bozkurt, MMO Gebze Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel de katıldı. MMO Gebze içindeki Teknoloji Komisyonu ve Endüstri Mühendisleri Komisyonu başkan ve üyelerinin katılımıyla oluşan Endüstri 4.0 Çalışma Grubu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısı Demir’in açıklamasının ardından Kürekçi ve Yücel’in basının sorularını yanıtlaması (detayları gelecek) ile sürdü. Basın toplantısının ardından Endüstri 4.0 Çalışma Grubu üyeleri sempozyuma dair değerlendirme için bir araya geldi. Basın açıklamasında özetle  şu görüşlere yer verildi:

HEYECANLI BİR GEÇİŞ DÖNEMİ

“Dünyamız, gelişen teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte yeni bir üretim devriminin heyecanını yaşamaktadır. Akıllı sistemler, öğrenebilen makineler ve hayatımızın her alanında yer almaya başlayan robotik sistemler ile yapay zekâ uygulamaları ile hizmet ve üretim sektörlerinde verimlilik ve yüksek kalite hedeflerine doğru heyecanlı bir geçiş dönemi yaşanıyor.

 

Akıllı sistemler, öğrenebilen makinalar, yapay zekâ uygulamaları ve robotik sistemler vb. hayatımızın her alanında yer almaya başlamıştır. Bu gelişmeler hizmet ve üretim sektörlerinde verimlilik ve yüksek kalite hedeflerine doğru heyecanlı bir geçiş dönemi ile kendini göstermektedir.

DEVRİM KAÇINILMAZI: ESKİYİ

YOK EDİP YENİSİNE YOL AÇACAK

Temelde küresel anlamda zorlaşan rekabet ve gittikçe artan teknolojik değişimlere uyum sağlamak için oluşturulan stratejilerden en etkilisi olan endüstri 4.0 kavramı ilk olarak Ekim 2011’de Hannover Fuarı’nda kullanılmıştır. Tarihte daha önceki üretim devrimlerinde olduğu gibi kendisinden önceki sektörlerin bir kısmının ortadan kalkmasına, bir kısmının değişmesine yol açarken, kendisi ile birlikte yeni mesleklerin ortaya çıkmasına imkân tanıyacaktır. “

KATILACAK PAYDAŞLAR

Sempozyuma ATS Global, Akbank, Bosch Rextroth, Robentex, ABB, Mitsubishi Electric, Microsoft, Sap, Otokar, Poligon, Projesis ve Koç Dijital firmalarından üst düzey yöneticiler konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca gazeteci yazar Ozan Onat ve akademik çevreden Gedik Üniversitesi de sempozyumun bilgi paydaşlarından.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.