Endülüs Suriye muhalefetine yardım

Endülüs Suriye muhalefetine yardım

 Gebze Endülüs Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği dün gerçekleştirdiği basın toplantısında dernek olarak Suriye’ye yaptıkları yardımlar...

 

Gebze Endülüs Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği dün gerçekleştirdiği basın toplantısında dernek olarak Suriye’ye yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca Suriye’den gelen ve ilk başta ismini açıklamak istemeyen İzzet Müslümani isimli bir Suriyeli de katıldı.

 

Dilaş Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısına Gebze Endülüs Derneği Başkan Hasan Burgaz, dernek yöneticileri Halim Yazıcı, İsmail Şahin ve Hamza Demirhan katıldı. Toplantıda dernek başkanı Hasan Burgaz yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi. Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını ise dernek yöneticisi Halim Yazıcı cevaplandırdı. Yaptıkları yardımları direk Suriye’de yaşayanlara teslim ettiklerini iddia eden Yazıcı, “Yaptığımız yardımları bir kuruma değil halka dağıtıyoruz” dedi. Yardımlarla ilgili rejimin veya rejim karşıtlarının zorluk çıkarma gibi bir durum yaşanıp yaşanmamasıyla ilgili soruya ise Yazıcı, “Bizleri yakalamıyorlar” şeklinde konuştu.

KAHRAMAN TEŞEKKÜR ETTİ

 

Halim Yazıcı’nın ardından Suriye’den geldiği iddia edilen ve adını ilk olarak açıklamak istemedikleri İzzet Müslümani isimli kişi Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi. Gebze Endülüs Derneği bu senenin ilk aylarında Suriye’ye yaklaşık 150.000 TL’lik ve 200.000 TL’lik yardım yaptıklarını belirttiler. Yapılan yardımlarla ilgili olarak Gebze Gazetesi Kurucusu ve İsim Hakkı Sahibi İsmail Kahraman’da derneğe teşekkür ettiğini ve derneğin bu tür yardımlar toplamasında elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söyleyerek, işadamlarından destek istediğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.