En yüksek maaşı yazılımcılar alıyor

En yüksek maaşı yazılımcılar alıyor

Girişimci şirketlerin çalışanlarına sunduğu ücret ve yan haklarla ilgili Türkiye’nin ilk araştırması Endeavor Türkiye ve Talentmelon işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Araştırmada en yüksek maaş alan çalışan grubu, cinsiyetlere göre oluşan farklar ve maaş artış oranları gibi konular dikkat çekiyor.
Türkiye’deki girişimcilik odaklı en köklü kurumlardan biri olan Endeavor Türkiye ile yalnızca girişimci şirketler için insan ve kültür konularında danışmanlık hizmeti veren Talentmelon işbirliğiyle gerçekleştirilen, girişimci şirketlere özel Türkiye'nin ilk ücret ve yan haklar araştırması sonuçları yayımlandı. Bu yıl ilki düzenlenen araştırmaya, farklı ölçeklerde 19 girişimci şirket katılarak 1.000’den fazla çalışan için veri sağladı.

EN YÜKSEK MAAŞLAR YAZILIM ALANINDA
Araştırmanın sonuçlarına göre aynı deneyimlere sahip roller arasında en yüksek maaşı alan pozisyonlar sırasıyla Yazılım, Müşteri Başarısı (Customer Success) ve Satış alanlarında yer alıyor. 2019 yılı ücret verilerine göre, medyanda, yeni mezun yazılımcı aylık net maaşları 3600 TL ile 5250 TL arasında değişiyor. Ücret artışı planları %15 ile %17 arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.