“En önemli sermaye beşeri kaynak”

“En önemli sermaye beşeri kaynak”

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu en önemli sermayenin beşeri kaynak olduğunu belirtti. Katırcıoğlu, “Ülkelerin en önemli sermayeleri beşeri kaynağı. Bu beşeri kaynağın içindeki girişimci ruhu da açığa çıkartmak devletlerin önemli politika

MÜSİAD Gebze Şubesi’nin 20’nci kongresinin milletvekili tek konuğu, AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu oldu. Yerel seçim döneminde olduklarını belirten Katırcıoğlu, “Bu dönemde bizler, AK Parti olarak çalışmalarımızı hızlandırdık, sahadayız. Ve gördüğümüz atmosfer, karşılaştığımız süreçler bize biraz daha ülkemizin konjektürel olarak yaşadıklarını daha iyi analiz etme fırsatı tanıyor. Ve sahada karşılaştıklarımız bizi çok daha ülkemize bağlıyor. Ülkemiz için mücadele etmek, ülkemiz için taşın altına elini hatta vücudunu koymuş kişilerin ne kadar önemli olduğunu, ne işler yaptığını görmemize fırsat veriyor. İşte MÜSİAD Ailesi de bunlardan birisi” dedi. Katırcıoğlu ayrıca özetle şunları kaydetti:

MÜSİAD ÖNEMLİ BİR FONKSİYONA SAHİP

“Benim önceki dönemki vekilliğim sürecinde yurt dışında ve çok sık, başka illerde temaslarım oldu. Oralarda MÜSİAD ailesinin çalışmalarına şahit oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ticaretin yani Anadolu’nun alperenlerinin Türkiye’ye yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’yi nasıl güzel temsil ettiklerini, ne gibi büyük işlere imza attıklarını; ülkenin bizim ifade ettiğimiz gibi bölgesinde güçlü ve sonrasında dünyaya lider bir ülke olabilmenin, Devlet olabilmenin gereğini nasıl adım adım gerçekleştirmede önemli bir rol üstlendiğini, önemli bir fonksiyona sahip olduğunu görüyoruz.

GİRİŞİMCİ RUHU AÇIĞA ÇIKARTACAĞIZ

Bu süreçte biliyoruz ki ülkelerin en önemli sermayeleri beşeri kaynağı. Bu beşeri kaynağın içindeki girişimci ruhu da açığa çıkartmak devletlerin önemli politikalarından birisi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yıl boyunca bizim de hayata geçirmek istediğimiz ve büyük ölçüde başarılı olduğumuz bu girişimcilik ruhunu hem erkeğimiz hem kadınımızda hayata geçirmek oldu ki oldukça büyük gelişmeler elde ettiğimize inanıyorum.

Kadınlar kısmında çalıştığım için o kısmı biliyorum. MÜSİAD’ın da kadınlar ile ilgili önemli bir birimi var. Önemli işlere imza atan kadın girişimcilerimiz var. Türkiye genelinde de kadınlarımız göğsümüzü kabartıyorlar.

Bugün dünyada, ülkemizin de maruz kaldığı bir ticari savaşlar dönemi var. Ekonomik saldırı süreçlerini sadece kendi ülkemizde değil gelişmekte olan, büyük devlet olabilmek, süper güç olma potansiyeli taşıyan ülkelerin bir ekonomik saldırıyla karşı karşıya olduğunu görüyoruz.

“KAZANMAK İÇİN HERŞEY MUBAHTIR” DÖNEMİ

Parayı biz insanlar icat etti ama paranın farklı amaçlar aynı *Machiavellist düşünceyle, her şey için mubahtır düşüncesinin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu konuları en iyi siz biliyorsunuz. Daralan bir ekonomi, Ortadoğu’da başlayan süreçler, nereye varacağını az çok tahmin ettiğimiz süreçler.

Bu süreç dahilinde bizler de ağustos ayında bir ekonomik saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu 15-17 Aralık süreciyle başlayan, Gezi olayları ve sonrasında 15 Temmuz ve sonrasında adım adım gerçekleşen hamleler, operasyonlar, ülkemizin üzerine oynana oyunlar.

KİMSE DURDURAMAYACAK

Her türlü oyun, operasyon ve entrikaya rağmen bu ülke ülkemizin, milletimizin güçlenerek adeta çelikleşerek çıktığını görüyoruz. Kim ne yaparsa yapsın bu ülkenin ilerleyişini kimse durduramayacak. Bu ülkeyi hedeflerinden kimse çeviremeyecek.

Ekonomik anlamda yaşanan zorluklara karşı devletimizin elini taşın altına koyması hem iş dünyamızın hem de her bir vatandaşımızın kendi hayatı için bu destekler devam edecek.

 

MÜSİAD ailesi bu anlamda Anadolu’nun bağrından kopmuş, her bir evladının ülke sevdasıyla, iş dünyasının bu zor zemininde var olmaya, istihdam oluşturmaya çalıştığı bir süreçte kendi değerlerinden beslendiğini görüyoruz, güç aldığını görüyoruz. Yaptığı çalışmalara ve işlere baktığımızda ülkesinin yanında duruşundan, çalışanına ve ülkesine sahip çıkışını çok yakından görüyoruz.

NEREDEN GELDİĞİMİZİ UNUTMADAN…

Osmanlı’dan gelen bir kültür olan güzel borçlanma ve diğer kültürlerimizi tekrar hatırlatıp yeni nesle göstermesi önemli. Bu beni duygulandırıyor. Bu bizi ve MÜSİAD’ı gururlandırıyor. Ben bu anlamda duruş ve çalışmalarından ötürü kutluyorum. Nereden geldiğimizi unutmadan, bugünden de kopmadan çalışıyorlar.

Gelirin adaletli dağıtılmadığı süreçte milli seferberliğe katkılarından ötürü kutluyorum.

Serkan Bey 35 yaşında. Gençlere duyulan güvenden tebrik ediyorum. Gençlerimiz gerçekten, onların başarısı bu ülkenin geleceği. Politikalarımıza yansıtıyoruz ama sivil toplum örgütünde kurmak bizi mutlu ediyor.

MÜSİAD ailesine zorlu dönemde başarılar diliyorum. Girişimci kadınları da kutluyorum. Ülke, devlet politikası ve kadın vekil olarak yanlarında olacağım.”

 

  • Machiavellist: Nichollo Machiavelli ya da Niccolò di Bernardo dei Machiavelli, tarih ve politika biliminin kurucusu sayılan Floransalı düşünür, devlet adamı, askerî stratejist, şair ve oyun yazarı. İtalyan Rönesans hareketinin en önemli figürlerindendir. Prens adlı kitabında, “Kazanmak için her şey mubahtır”ı anlatır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.