En hayati sınavın sorusu  ‘sızdı’: Sen ne kadar hazırsın?

En hayati sınavın sorusu ‘sızdı’: Sen ne kadar hazırsın?

Makine Mühendisleri ve Mimarlar Odası Gebze’nin AFAD Kocaeli destekli afet farkındalık eğitiminde hayati sınavın sorusu “sızdırıldı!: “Herkes kendine sormalı. Sen ne kadar hazırsın?”

muhendisler-1-002.jpg

TMMOB Gebze bileşenlerinden Makine Mühendisleri ve Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin işbirliğinde, AFAD Kocaeli Şubesi’nin lojistik eğitsel desteğiyle gerçekleşen afet farkındalık eğitimi, TMMOB Gebze Lokali’nde gerçekleşti.

muhendisler-14.jpg

Temsilcilik üyelerine atfen düzenlenen seminere yaygın duyuruya karşın katılım çok zayıf oldu.

YÜKSEK EĞİTİMLİLER

ANLATTIKLARIMIZI ANLATIR

muhendisler-13.jpg

AFAD Kocaeli Şube Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çakırca özetle, “Burada da 30 kişi olamadık ama durum, konuya ilgili her yerde böyle. Yani buraya has bir durum değil. Ancak eğitim seviyesi yüksek insanların bu eğitimlerde anlatılanları başkalarına da anlatabileceğinden esasla, daha yoğun ilgi olmasını dilerdik” dedi.

muhendisler-7-001.jpg

MMO Gebze Temsilciliği Başkanı Barış İnce (soldaki) ve Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Cenk Elgin’in konukları selamlayıp etkinlik ve günün önemine kısaca değindiği; Hüseyin Çakırca’nın salondaki tabloyu değerlendirdiği konuşmasının ardından sözü AFAD Kocaeli Şube’den eğitmen Selim Biçer aldı.

FARKINDALIĞA SAHİP TOPLUM İÇİN VARIZ

muhendisler-16.jpg

Biçer deprem başta olmak üzere doğal afetlerde iki önemli etkenden biri olan sağlam yapı ve binanın AFAD’ın uzmanlık alanına girmediğini ancak farkındalığa sahip bir toplumun tesisinde kurum olarak üzerlerine düşen sorumlulukların olduğunu söyledi. Biçer tüm olası afetlere atfen, “Sen bunlara ne kadar hazırsın sorusunu herkes kendine sormalı” diye konuştu.

muhendisler-22.jpg

Biçer;  “Afet farkındalık eğitimi”, “Afet öncesi sırası sonrası doğru davranış şekilleri”, “Afet çantası”, “Afet acil mobil uygulaması” ve “Afet gönüllülük sistemi” başlıklı konulara değindi.

muhendisler-belge-jpg.jpeg

Etkinliğin sonunda Çakırca ve Biçer’e teşekkür belgesi verilirken tüm katılımcılara da katılım sertifikası verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.