En geniş emekçi mücadelesinde yer alacağız

En geniş emekçi mücadelesinde yer alacağız

Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin yeni başkanı Nuh Erdoğan mücadelelerinin mağduriyetlerini giderecek yasanın çıkması ile sınırlı olmadığını, en geniş emekçi mücadelesinde yer alacaklarını söyledi.

EYT’liler il ve ilçelerde mağduriyetlerini giderecek yasanın çıkarılması için mücadelesine devam ediyor. 19 Haziran günü kuruluşunu ilan eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gebze Şubesi’nin Genel Kurulu’nun ardından yeni başkan ve yönetim belirlendi. Gebze EYT Derneği’nin yeni başkanı seçilen Nuh Erdoğan, derneğin kuruluşundan bugüne çalışmalarını değerlendirirken, önümüzdeki günlerde atacakları adımları da anlattı.
DENEYİM VE BİRİKİM 

Türkiye’de en büyük sanayiye sahip kentlerden biri Gebze, bu mücadelede normal olarak öne çıkmaktadır diyen Erdoğan, “Üye profilimizi ağırlıklı olarak sanayi işçileri oluşturuyor. EYT mücadelesine Gebze’de öncülük eden, ortaya çıkmasını sağlayan ekibe baktığımızda daha öncede birçok emek mücadelesinin içinde yer almış arkadaşlar olduğunu görüyoruz. Kimisi bir grevde bulunmuş, kimisi sendikal mücadele vermiş. İşte bu nedenle Gebze’de hızlıca örgütlenmesinin nedenlerinden biri de mücadele açısından deneyim ve birikim sahibi bir kent olmasından da geçiyor” dedi.
SİYASİ OYUNLARA KURBAN EDİLDİ 

Büyük Ankara mitinginden önce 1300 kişiyle Gebze’de toplantı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Gebze’den 2000’den fazla kişiyle Ankara’daki mitinge katıldık. İnsanlar haklarına daha çok sarılmak istiyor. Çünkü gerçekten insanca yaşamanın koşulları her geçen gün ortadan kalkıyor. Biliyorsunuz bu mücadele yeni bir mücadele değil aslında. 20 yıl önce çıkartılan bir yasanın mücadelesini veriyoruz. MHP vaat olarak gündeme getirmişti ama seçimlerden sonra mecliste AKP’yle birlikte öneriyi geri çevirdi. Hakkımız siyasi oyunlara kurban edildi. Bu durum bizi daha çok kenetlenme durumuna getirdi” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:
EN GENİŞ EMEKÇİ MÜCADELESİ
“Bu yasa çıkana kadar mücadele devam edecek emekçinin mücadelesi bitmeyecek. Ülkemizde emekle ilgili tek haksızlık EYT değil tabi. Bunun yanında diğer mücadele alanlarımızda var. Örneğin 1200 lira emekli maaşı alacağız, aylık bağlanma oranlarının 2008’de çıkan yasayla düşürülmüştü. Bunun içinde mücadele edeceğiz. Maaşlarımızın yaşanabilir ücret seviyesine gelmesi, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkılması, staj başlangıcının emekliliğe sayılmayarak staj mağduru arkadaşlar, işçi hakları gibi en geniş emekçi mücadelesi içinde yer alacaktır.” 
2 GÜNDE 200 ÜYE 

Derneklerinin mücadele perspektifini en geniş açıdan mücadeleci ve aynı zamanda sosyal dernek olarak belirlediklerini ifade eden Erdoğan, “Organ bağışı gibi konularda teşvik edici olacağız. iş arayan arkadaşlarımızla ilgili komisyon kurarak iş bulmalarını kolaylaştıracak adımlar atacağız. Bu tarz çalışmalarımızın yanı sıra her geçen kitleselleşmeyi de önemseyerek adımlar atacağız. Bir yıl içerisinde 1500 üye hedefimiz var. Sadece iki günlük stant ile 200 üye yaptık” diye konuştu.
KADIN KOLLARI KURULACAK 

Kadınların EYT mücadelesinde daha çok öne çıkması gerektiğini de belirten Erdoğan, “Kadın kollarımızı hayata geçirmek için çabalıyoruz. Yeni yönetimimizde iki kadın yönetici arkadaşımız bulunmaktadır. Kadınlar için özel planlar yapmalıyız. Kadınların olmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı bulunmuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.