En düşük emekli maaşı  asgari ücret kadar olmalı

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Emekli Memur-Sen Kocaeli İl Başkanı Ramazan Karataş, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını ve bayram ikramiyelerine en az yüzde 100 zam talep etti

2023 yılı asgari ücret oranlarının açıklanması ve EYT sorununun çözülmesinin ardından gözler 3 Ocak’ta açıklanacak olan emekli ve memur maaşlarına çevrildi.

Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen kesim olan emekliler Hükümet’e çağrıda bulunarak emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun zamandır ülkenin gündeminde olan EYT sorunuyla ilgili yaptığı açıklamaları olumlu karşıladıklarını vurgulayan Emekli Memur-Sen Kocaeli İl Başkanı Ramazan Karataş, emeklilerin sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

SEFALET SINIRININ ALTINDA BİR GELİR

Doğalgaz, elektrik ve ulaşıma yapılan son zamların ardından özellikle kirada oturan emeklilerin ev sahiplerinin fahiş kira artışı talebi nedeniyle büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Karataş, "Emekliler maalesef geçinebilecek durumda değiller. Açlık sınırı değil sefalet sınırının da altında bir gelire sahipler. Bu kapsamda biz Emekli Memur-Sen olarak emeklilerimizin maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte bayram ikramiyelerinin de en az yüzde yüz artırılmasını her yıl ek bütçeye uygun oranlarda, enflasyon rakamları da göz önüne alınarak arttırılmasını istiyoruz” dedi.

SIRADA GÜÇLÜ BİR EK ZAM OLMALI

Asgari ücrete yapılan zamların ve EYT’lilere emeklilik hakkının kabul edilmesinin önemine değinen Emekli Memur-Sen Kocaeli İl Başkanı Karataş, "Çalışma hayatında emsaline zor rastlanır bu güçlü adımlara bir yenisi daha eklenmeli, sıradaki müjde; ‘Emeklilerimizin kayıplarını telafi edecek, alım gücünü yükseltecek, adil gelir dağılımını sağlayacak güçlü bir ek zam olmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.