En doğru yasa tarikat baskıları ile çekildi

En doğru yasa tarikat baskıları ile çekildi

İstanbul Sözleşmesi’nin CB kararnamesi ile feshine DİSK BMİS Gebze 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu tepkisi fabrikalardan yükseldi. AKP Hükümetleri’nin 19 yıl içindeki en doğru yasasından, tarikatların baskısıyla çekildiği belirtildi

bmis-6.jpg

 

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshine fabrikalarda emekçi kadınlardan da tepki geldi. DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu, kadın çalışanların da yer aldığı iş yerlerinde vardiyalar 10’ar dakika durduruldu.

 

HEP GÜNDEMLERİNDEYDİ

 

mehtap-dogan-demir.jpg

 

İstanbul Sözleşmesi’ne genel merkezde kurulup şubelere yayılan kadın komisyonu ile sürekli sahip çıkan BMİS Kadın Komisyonu’nun Gebze 2 No’lu Şube’deki yapılanması Mehtap Doğan Demir sözcülüğünde oluştu.

 

bmis-1.jpg

Sözleşmeye tepki Doğan’ın çalıştığı Legrand A.Ş’de yapılan açıklama ile de gösterildi. AKP Hükümeti’nin 19 yıl boyunca çıkarttığın en doğru yasadan, tarikat bastısıyla geri çekildiğine dikkat çekildi:

 

KARARNAME ÇEKİLSİN

KADINLAR ÖLMESİN

 

bmis-5.jpg

“AKP Hükümetleri, 19 yıl boyunca çıkarmış olduğu en doğru yasayı, tarikatların baskısına dayanamayarak dün akşam (19 Mart) bir kararnameyle kaldırmıştır. Bunu kabul etmiyoruz, itiraz ediyoruz işyerlerimizden tepki veriyoruz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Bu kararname biran önce geri çekilsin, kadınlar ölmesin.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.