En acı anma

En acı anma

10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleşen Barış Mitingi’nde hayatını kaybedenler Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin düzenlediği programla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eyleminde hayatını kaybedenler, Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen programla anıldı. Gölcüönü Meydanı’nda yapılacak olan ancak gün içinde Kocaeli Valiliği’nin yasaklaması sonrası TMMOB Gebze binasına alınan anma etkinliğine emek, barış ve demokrasi yanlılarının ilgisi yoğun oldu. 
SAYGI DURUŞU
Etkinliğe CHP, HDP, ÖDP, EMEP, ESP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, MMO, ADD, Tüm Emekliler Sendikası ile sivil toplum örgütlerinden başkan, yönetici ve üyeler katıldı. Programda tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sinevizyon gösterisi ve konuşmaların ardından program katliamda hayatını kaybedenlerin anısına karanfil sunumuyla sona erdi. 
İLMEK İLMEK ÖRDÜLER

Anma programında açış konuşması Eğitim-Sen Gebze Şube Sekreteri Eylem Bahadır tarafından yapıldı. Barışa karşı savaşı, yaşama karşı ölümü savunan IŞİD canilerinin 103 arkadaşlarını kendilerinden koparttığını hatırlatan Bahadır, önceki dönemlerde Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanlığı yapan Niyazi Büyüksütçü ve ESP Gebze İlçe Başkanı Ziya Saygın’ı da yad etti. Bahadır, “Her ikisi de ömrünü emek, demokrasi ve barışa adamıştı. Umutla, inatla, azimle ilmek ilmek ördüler mücadeleyi. Her ikisinin de insanlığına dayanamayanlar aldılar aramızdan ansızın” dedi. *Aktan Uslu 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.