“Emperyalizm, güçlü ulus devlet istemez”

“Emperyalizm, güçlü ulus devlet istemez”

 Kamuoyunda ‘Diyarbakır Şov’u olarak nitelendirilen barış sürecinin yankıları devam ediyor. Konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Atatürkçü...

 

Kamuoyunda ‘Diyarbakır Şov’u olarak nitelendirilen barış sürecinin yankıları devam ediyor. Konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küpçü Diyarbakır’da yaşanılanları değerlendirdi.

 

Diyarbakır’da Trajik-Komik bir oyun sahnelediğini söyleyen Mustafa Küpçü, ‘Aktörler sahnede oynarken figüranlar gözyaşı döküyordu’ ifadelerini kullandı. Ülkenin ‘’etnik köken’ üzerinden bölünüp parçalanmasına karşı olduklarını dile getiren Küpçü; ‘’ Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bizler bu ülkede etnik köken ve inanç ayrımı yapmaksızın, tüm yurttaşlarımızın ‘’demokratik bir hukuk devleti’’ koşullarında insanca yaşamasından yanayız’’ dedi.
 
‘KEMALİST ULUS DEVLET TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATILMIŞTIR’
ADD İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Küpçü Diyarbakır’daki Barzani buluşmasının Kuzey Irak’taki petrolün Batılı ülkelere güven içinde aktarılması için ABD talimatıyla düzenlediğini iddia etti. ‘Çözüm Süreci’ adı verilen bu sürecin çok vahim durumlara yol açacağını belirten Küpçü; ‘’ Çözüm Süreci adı verilen ama ‘’özerk yönetim’’ aşamasından sonra, Türkiye, Irak, Suriye ve İran’dan koparılacak topraklar üzerinde ‘’Kürdistan’’ devletinin kurulmasına giden bir adım olarak da ‘’kitleleri alıştırma’’ eylemidir yaşanılanlar. Bu buluşmanın bir diğer amacı da, Türkiye’de Mustafa Kemal’in kültürel ve siyasal etkilerini yok etmek, laik devlet yapısını sonlandırmaktır. BDP Milletvekili Altan Tan; ‘’Laik, Kemalist ulus devlet tarihin çöplüğüne atılmıştır’’ diyerek bu amacı açıklamaktadır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.