Emlak sektöründe yenilikçi ofisler ayakta kalacak

Emlak sektöründe yenilikçi ofisler ayakta kalacak

TÜGEM Kocaeli Başkanı Fuat Özdağ, Gebze’deki network toplantısında emlakçılık sektöründe sadece yenilikçi ofislerin ayakta kalabileceğini söyledi

Tüm Girişimci Emlak Müşavirliği Derneği – TÜGEM Kocaeli Temsilciliği, Gebze’de Network toplantısı adı altında eğitim etkinliği düzenledi. Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda TÜGEM Kocaeli Başkanı Fuat Özdağ, TÜGEM olarak mesleklerinin hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

ÜYELİK ÇAĞRISI

Emlakçılığın paylaşıma açık bir sektör olduğuna dikkat çeken Özdağ, 24 ile yayılan TÜGEM yapılanması içinde yer alanların ortak portföy paylaşımı ile kazançlarını arttırdığını söyledi. Özdağ, “Sektörde yenilikçi ofisler ayakta kalacak” dedi. Özdağ birlikte ticaret için sektör mensuplarına TÜGEM üyeliği için çağrıda bulundu. Fuat Özdağ’ın konuşmasının ardından TÜGEM Kocaeli Başkan Yardımcısı Murat Uygun tarafından ülkemiz ve ilimiz geneli konut hareketlerine dair bilgilendirmede bulunuldu. Buna göre;

DEĞER ARTIŞI: YÜZDE 23.4

Haziran ayı içinde Kocaeli’de 3 bin 567 konut satışı gerçekleşti. İlimizdeki konut satışları, Türkiye geneli satışların yüzde 3’üne denk geldi. Haziran ayı sonu itibariyle ilimizde yıllık değer artışı yüzde 23.4 oldu. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 671, ortalama satış fiyatı 316 bin 250 oldu. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl. Yine haziran ayında ilçelere ve metrekareye göre konut satış değerlerinde ise ilk sırayı 3 bin 328 lira ile Kandıra, ikinci sırayı 3 bin 32 lira ile Başiskele aldı.  Bu rakamlar Darıca’da 2 bin 878, Dilovası’nda 2 bin 815, Gebze’de 2 bin 653 ve Çayırova’da 2 bin 509 lira oldu. Haziran ayı sonu itibariyle Kocaeli’de yıllık kira değer artışı yüzde 15.8 olarak ölçüldü. Ortalama konut metrekare kira bedeli 10, ortalama kira bin 151 TL olarak tespit edildi. İlçeler bazında (metrekare) ise Gebze, Darıca ve Çayırova 10, Dilovası 7 TL oldu.

ÇİLER VE AYDIN’A PLAKET

Etkinlikte Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve GTO Meclis Üyesi Baran Aydın’a derneğe gösterdiği desteklerden ötürü plaket verildi. Çiler’e plaketini TÜGEM Kocaeli Başkanı Fuat Özdağ verirken Baran Aydın’ın plaketi de Başkan Çiler tarafından takdim edildi. Program Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Akıllı Şehirler ve Kent Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Mehmet Yunus Tekel’in, “Yenilenen Kocaeli şehir rehberi tanıtımı ve kullanımı” başlıklı sunumu ile devam etti.

Haber Merkezi

 

manset-(2)-140.jpg

manset-(3)-036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.