EMEP’liler açıklama yapmaya kararlı

EMEP’liler açıklama yapmaya kararlı

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Anlaşılan o dur ki, iktidar emekçilerin biriken hoşnutsuzluk ve öfkesini sokaklarda dile getirilmesini istemiyor ve fiili OHAL uyguluyor"

Emek Partisi'nin "Zamlara yoksulluğa hayır, insanca yaşam istiyoruz!" çağrısıyla gerçekleştirmek istediği mitinge izin verilmemişti. Gebze Kaymakamı ile yapılan görüşmenin ardından konuşan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Anlaşılan o dur ki, iktidar emekçilerin biriken hoşnutsuzluk ve öfkesini sokaklarda dile getirilmesini istemiyor ve fiili OHAL uyguluyor. Bizler tüm bu uygulamalara karşı Kocaelili emekçileri 26 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Gebze Kent Meydanı'nda buluşmaya, 'İnsanca bir yaşam istiyoruz' talebini birlikte haykırmaya çağırıyoruz" dedi.


“DEFALARCA MİTİNG YAPILDI”
Daha önce defalarca miting ve eylemlerin yapıldığı Gebze Kent Meydanı'nın belirlenen miting alanları içerisinde olmadığı gerekçesiyle reddedildiğini belirten Erkan, "26 Aralık Pazar günü 'Zamlara yoksulluğa hayır, insanca yaşam istiyoruz!' sloganıyla Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirmek istediğimiz mitinge dair başvurumuz, meydanın miting alanları içerisinde olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Bu sabah Gebze İlçe Başkanımız Yusuf Akar ile beraber, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile bir görüşme gerçekleştirdik. Daha önceleri partimizin ve hatta başka parti ve sendikaların da mitingler gerçekleştirdiği, tüm 1 Mayıs'ların bu alanda kutlandığını hatırlatarak talebimizi yineledik. Kaymakam bey, bu yılın nisan ayında Mevlana Kapalı Pazar Alanının kaymakamlık tarafından miting alanı olarak belirlendiğini ifade ederek talebimizi reddetti. Emek Partisi olarak, tüm Kocaelili emekçileri 26 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Gebze Kent Meydanı'nda buluşmaya, 'İnsanca bir yaşam istiyoruz' talebini birlikte haykıymaya çağırıyoruz" diye konuştu.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.