EMEP’den kriz ve mücadele paneli

EMEP’den kriz ve mücadele paneli

Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü, ekonomik kriz ve sınıf mücadelesi başlığıyla bir panel düzenledi.

Gazete Duvar Ekonomi Yazarı Bahadır Özgür ve Emek Partisi GYK Üyesi Arzu Erkan’ın sunum yaptığı panele, çeşitli iş kollarından işçiler katıldı.
Bahadır Özgür, Türkiye tarihinde yaşanan krizlerin kısa özetini yaptı. Krizin kaynağı olarak kapitalist sistemi işaret eden Bahadır Özgür, “Her zaman, her türlü krizi atlatabilirler. Ancak işçilerin daha da yoksullaşacağı, halkların daha fazla acı çekeceği biçimde” dedi.
Emek Partisi GYK Üyesi Arzu Erkan ise “İşçilere krizin etkileri sorulduğunda tüm işçiler giderek yoksullaştığının, işsiz kaldığının, güvencesiz kaldığının farkında. Yine, ‘Ne yapmalıyız?’ diye sorulduğunda işçilerin tamamı ‘Birleşmeliyiz’ diyor. Ancak bugün artık işçiler buna uygun adımlar atmalı, birliğini güçlendirmeli ve örgütlenmelidir” dedi.
TARTIŞMALIYIZ
Şu an fabrikalarda Rusya’dan S-400 alımının tartışıldığını ifade eden işçiler, “Bugün işçiler ve emekçiler bin bir türlü sorunla uğraşırken, ülkenin ihtiyacı olan hangi silahların alınacağı mı? Bu tartışmalar fabrikalarda işçilerin milliyetçi duygularını kışkırtarak etkisini gösteriyor. Ancak biz işçi ve emekçiler bilmeliyiz ki, böylesi kriz dönemlerinde sistemin savaş konsepti harcamalarına yönelimi olağandır. Bunun üzerinden politika yaparak işçileri etkilemek isteyeceklerdir. Ancak biz buna izin vermemeliyiz. Biz işçiler olarak kendi sorunlarımızın çözümünü tartışmalı ve buna uygun adımlar atarak örgütlenmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.