EMEP:  “Libya macerası halkın geleceğini tehdit ediyor”

EMEP:  “Libya macerası halkın geleceğini tehdit ediyor”

Meclis'te görüşülecek olan Libya tezkeresine ilişkin açıklama yapan Emek Partisi, Libya politikasının hükümetin iddia ettiği gibi ulusal çıkarlar ya da milli güvenlik meselesi olmadığını söyledi. 

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü tarafından yazılı olarak yapılan açıklama özetle şöyle: 

"Siyasi iktidarın, İhvancı, selefici, cihatçı, yayılmacı çizgide Suriye üzerinden kurduğu hayallerin hezimete uğraması yetmemiş olacak ki, maceranın yönü Libya'ya çevrilmiş durumda. Suriye politikasından bağımsız düşünülmemesi gereken Libya politikası hükümetin iddia ettiği gibi ne ulusal çıkarlar meselesi ne de milli güvenlik meselesidir. AKP iktidarının ve Erdoğan'ın,  yayılmacı, cihatçı, selefici, ihvancı, maceracı yanlış dış politikasının bir parçasıdır ve bu maceracılık halkımızın geleceğini tehdit etmektedir.

SURİYE’YE BAK, LİBYA’NIN SONUNU GÖR
Suriye politikasından geriye kalanın bir ülkenin yıkımı, bölge halklarının yaşadığı acı ve gözyaşı, yüzlerce yurttaşın yaşamına mal olan terör saldırıları ve göç dalgası oldu. Libya'da girilecek bu maceranın nereye varacağı yanlış Suriye politikasının sonuçlarına bakılınca bugünden görülebilir. Bölgede yaşanan ve daha da derinleşecek olan gerilim ve çatışmaların bölge halklarına olduğu gibi Türkiye halklarına, işçi ve emekçilerine hiç bir yararı olmayacak. İktidar, bu maceracı politikanın faturasını da halka ödetecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.