EMEP GEBZE İLÇE BAŞKANI YUSUF AKAR: Ulaşım zammı derhal geri çekilmeli

EMEP GEBZE İLÇE BAŞKANI YUSUF AKAR: Ulaşım zammı derhal geri çekilmeli

EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, Kocaeli’de şehir içi ulaşıma yapılan zamma ilişkin açıklama yaptı, ‘’ Kocaeli’li emekçiler olarak ulaşım zammının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, Kocaeli’de ulaşıma yapılan zam ve gündeme dair açıklama yaptı.

Akar, Türkiye'nin en pahalı ulaşımının sahip şehirlerinden biri olan Kocaeli'de her gün yeni bir zam haberiyle güne başladıklarını ifade ederek; “Başta doğalgaz, su ve elektrik zammı ardından temel tüketim ürünlerine ve bunların başında gelen ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı, bu da yetmedi peşinden döviz kurunun yükselmesiyle petrole gelen art arda zamlar eşliğinde hiç geç kalmadan ulaşım zammı ile müjdelendik.” dedi.

ULAŞIM MALİYETLERİ HALKA YANSITMAMALIDIR
Gebze’de kısa mesafelerde bile tek ücret uygulaması başta eğitim için bu toplu taşıma araçlarını kullanan öğrenciler açısından içler acısı bir durumdur. Bir yandan da 65 yaş üstü vatandaşlardan ücretsiz iken ücrete tabi tutulmaları, AKP ve Tek Adam rejiminin ‘’sosyal devlet’’ yaftasının ne denli havada kaldığını bize göstermektedir. Zamların başlıca sebeplerinden biri de özelleştirmelerdir, emekçileri müşteri olarak gören bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Ulaşım maliyetleri halka yansıtmamalıdır. Belediye yapılan zamda sübvanse desteğini daha da artırmalı, vatandaş ulaşımdan indirimli yararlanmalıdır. Tüm vatandaşları bu zamma karşı sesini yükseltmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Kocaeli’li emekçiler olarak ulaşım zammının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN YANINDAYIZ
Akar, enflasyon karşısında işçi ve emekçileri. ücretlerinin de pula döndüğünü ifade ederek “Bu hayat pahalılığı sürerken, şehrimizde iki toplu sözleşme grevi yaşadık, biri ücretlerinin yoksulluk snırı üzerine çıkarılmasını isteyen Colgate işçileri, diğeri ise Corning işçilerinin insanca yaşanacak bir ücret talebi ile greve çıkmasıydı. Bunların devamında son günlerde de farklı iş kollarından ek zam talepleri haykıran onun için eylemler yapan işçileri görüyoruz. Emek Partisi olarak bu zamlarla yaşanılmaz diyen bütün işçi ve emekçilerin yanında olduğumuzu ifade ediyor, emeklilerin kök ücretlerine yapılan yüzde 25 zammı protesto eden EYT derneğinin de mücadelesini de büyütmeye çağırıyoruz.” dedi.

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.