Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni formüller masada

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni formüller masada

Milyonlarca yurttaşın beklediği 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (EYT) sorununun çözümü için yeni formüller oluşturulduğu iddia edildi. Son olarak kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde ise 9 bin gün formülü öne çıktığı belirtildi.

Milyonlarca yurttaş, 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (EYT) sorunun çözülmesini bekliyor. 3600 ek gösterge bu ay Meclis'e taşınacakken, yaz döneminde sözleşmeli memurlara yeni haklar ve EYT'liler ile ilgili çalışmaların hız kazanması bekleniyor.3600 ek gösterge çalışmalarının bu ay tamamlanmasıyla sıranın sözleşmeliler ve EYT'liler ile ilgili düzenlemelere geleceği iddia edildi.  9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emeklilik için yaş şartı dışında kadın ise 20, erkek ise 25 yılı, işe giriş tarihine göre de 5000 ile 5975 gün primi tamamlaması gerekiyor.

BORÇLANMA YÖNTEMLERİYLE TAMAMLAMALARI

Gündeme gelen bir formüle göre erkeklerin 25 yıllık (9000 gün), kadınların da 20 yıllık (7200 gün) prim gününü tamamlamaları halinde emekli edilmeleri söz konusu olabilecek. Burada iki seçenek öne çıkıyor. Birincisi yurttaşların primlerini tamamladıklarında emeklilik hakkı kazanmaları.  İkincisi ise primlerini borçlanma yöntemleriyle tamamlamaları. Kadınların doğum, erkeklerin askerlik borçlanmalarıyla bu primleri tamamlama imkânları bulunuyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.