‘Emeklilerin derdi ev sahibi olmak’

‘Emeklilerin derdi ev sahibi olmak’

  Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, Gebze’deki bulunan emeklilerin ev sahibi olması için TOKİ’nin Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde...

 

 

Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, Gebze’deki bulunan emeklilerin ev sahibi olması için TOKİ’nin Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde yaptığı konutlar için Kocaeli Valiliği ve TOKİ’yi başvuruda bulunduklarını ifade etti. TOKİ’nin yapacağı konutlar için daha önceden bin 800 emeklinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Ali Tunç, “Son olarak ise 2 bin 150 emekli TOKİ’nin yapacağı konutlarda ev sahibi olmak için derneğimize başvuruda bulundu.

TALEBİMİZİ KARŞILAMIYOR

Daha önceden bin 800 emeklinin müracaatını Kocaeli Valiliği ve TOKİ’yi bildirmiştik. Yeni başvuruların da hazırlığı yaparak yeniden Kocaeli Valiliğine bu başvuruları bildireceğiz. Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde başlatın 260 konutluk bir proje vardı. Ancak gecekondu sahiplerinin itirazları nedeniyle mahkeme inşaatları durdurdu. Bu konuyla ilgili olarak bir çözüm yolu bulunacaktır. TOKİ’nin yapacağı bu konutların yüzde 25’i emekliler için ayrılacaktı. Ancak bizler buna itiraz ettik. Buda 65 emekliye konut verilecek demektir. Buda bizim talebimizi karşılamıyor.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.