Emekli-Sen üyeleri haykırdı

Emekli-Sen üyeleri haykırdı

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Kocaeli Şubesi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanını etkileyen enflasyon biz emeklileri kat be kat etkilemekte, bizleri ölümle karşı karşıya getirmektedir” ifadelerine yer verildi.

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Kocaeli Şubesi Belediye İş Hanı önünde emekli hakları için basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen açıklamaya Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut, şube yöneticileri, sendika ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, “Ülkemiz her geçen yoksullaşıyor. Emeği ile geçinenler Bu girdabın içinde boğuluyoruz. Temmuz ayında Haziran’ın enflasyonu açıklandıktan sonra TÜİK verilerinin bizim için bir anlamı yok. Gıda ürünleri en az yüzde 300 zamlandı. Bu ülkede yaşamak ve nefes almak bile zorlaştı. Halkımız ile bu bilgileri paylaşmak için buradayız. Buradan hep birlikte mücadeleyi yükselterek kötü gidişe dur demenin vaktinin geçtiğini söylüyorum” dedi.

 

“KİMSE BİZLERE KEYİF BAĞIŞLAMIYOR”

Emekli-Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği üzere biz emekliler, emekli maaşlarımızı SGK Kanunu’nun ilgili maddelerine göre almaktayız. Yani kimse bizlere keyif bağışlamıyor, daha önce ödemiş olduğumuz primlerin karşılığında yaşamlarımızı kıt kanaat sürdürmeye çalışıyoruz. Emekli maaşlarımızın enflasyon oranlarında arttırılıyor olması yine ilgili kanun gereğince yılda iki kere ocak-temmuz aylarında yapılmaktadır.

 

“EMEKLİYE YÜZÜNÜZÜ DÖNÜNÜZ”

TC Cumhur Başkanlığı strateji ve bütçe başkanlığı bu ek bütçede biz emeklileri düşünmüyor ama Cumhurbaşkanının maaşını yüzde 40.4 oranında arttırılarak 141 bin 453 TL’ye çıkmasını istiyoruz. Öte yandan TÜİK eli ile biz emekliliklerin gırtlağını sıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanını etkileyen enflasyon biz emeklileri kat be kat etkilemekte, bizleri ölümle karşı karşıya getirmektedir. Ölmeden mezara girmemizi istiyorlar. Diyoruz ki yeter artık bırakınız sermaye seviciliğini. Geçmişte çalışarak, ter akıtarak, canı pahasına bu yaşamı sizlere bahşeden emekliye yüzünüzü dönünüz. Kur koruması yerine kuru ekmeğe muhtaç bıraktığınız emeklileri biraz da koruyunuz. Sermaye her zaman bir şekilde kendisini korur. Siz korumaya muhtar garip gurebayı koruyunuz. Emekliler isyan aşamasına gelmiştir. Bizi duyun taleplerimizi dikkate alın diyoruz” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.