Emekli öğretmenin SEDAŞ zaferi

Emekli öğretmenin SEDAŞ zaferi

 Darıca Bayramoğlu’nda ikamet eden Darıca Sanayici ve İş Adamları (DASİAD) Genel Sekreteri ve aynı zamanda Emekli Öğretmen olan Durmuş Kapadan,...

 

Darıca Bayramoğlu’nda ikamet eden Darıca Sanayici ve İş Adamları (DASİAD) Genel Sekreteri ve aynı zamanda Emekli Öğretmen olan Durmuş Kapadan, SEDAŞ’a karşı açtığı davayı kazandı. Kapadan'a zararını ödemeye mahkûm olan SEDAŞ'ın kaybettiği bu dava emsal teşkil edebilir.

BENİ YALANCI ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

Sık sık elektrik kesintisinden dolayı Elektrikli ev aletleri zarar gören ve zararı karşılamak için SEDAŞ’ı mahkemeye veren Darıca Sanayici ve İş Adamları (DASİAD) Genel Sekreteri Durmuş Kapadan verdiği Hukuk mücadelesini kazandı. SEDAŞ’ı mahkemeye verdiğinde kendisini yalancı çıkarmaya çalıştıklarını ve bundan büyük bir üzüntü duyduğunu dile getiren Kapadan, kazandığı mahkemenin vatandaşlar içinde emsal teşkil edebileceğini söyledi. Böyle bir durumda vatandaşların önce Darıca Kaymakamlığı’ndaki Tüketici Hakem Heyetine şikâyette bulunmaları gerektiğini söyleyen Kapadan, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. “Herkes hakkını aramalı” dedi.

MAHKEME SEDAŞ’A ZARARI ÖDETTİRDİ

Konuyla ilgili Hedef Gazetesi’ne konuşan Emekli Öğretmen Durmuş Kapadan şöyle konuştu: “SEDAŞ sık sık Elektrik kesintisi yaptığı için benim evimde bulunan Elektrikli ev aletlerim sürekli arızalanıyordu. Bu durum üzerine bende arızalanan ev aletlerimi rapor doğrultusunda yaptırdım. Yaptığım harcamaları SEDAŞ’tan talep ettiğimde vermediler. Bende Darıca Kaymakamlığında bulunan Tüketici Hakem Heyetine şikâyette bulundum. SEDAŞ Hakkında tüketici hakem heyeti dava açtı. Bir yıl süren dava sonunda haklı olduğum anlaşıldı. Ve mahkeme bana SEDAŞ tarafından paramın iadesine karar verdi. SEDAŞ şimdi bana zararımı ödeyecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.