Emeklerine emek katıp sana geri döneceğim

Emeklerine emek katıp sana geri döneceğim

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne en mutlu giren öğretmenlerden biri Duru Rojda Koç’u geleceğe hazırlayan Tanya Bilici oldu. Duru Rojda öğretmenine şiir ve makale yazarken şiirinde, “Emeklerine emek katıp sana geri döneceğim” sözü verdi

1-290.jpg

 

Öğretmenlik mesleğinin en güzel taraflarından biri belki de en güzel tarafı, yıllar sonra bir öğrencin tarafından aranıp sorulmak olsa gerek. Bu 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne malum şartlar, koşullar, devasa sorunlardan ötürü öğretmenler ne kadar mutlu giriyor. Pandemi koşulları bir tarafa, evinde aile içinde bile güne dair bir “kutlama” yapacak mı bilinmez ama çocuk yürekler için çok bir şey ifade etmiyor, zaten etmemeli de.

ŞİMDİDEN SÖZ VERDİ

BÜYÜYÜNCE ARAYACAK

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne en mutlu giren öğretmenlerden biri Duru Rojda Koç’u geleceğe hazırlayan Tanya Bilici oldu. Dördüncü sınıfı bitiren ve ikinci kademede öğretmeninden “ayrılan” Türkan Göktürk İlkokulu öğrencisi Duru Rojda öğretmenine şiir ve makale yazarken şiirinde, “Emeklerine emek katıp sana geri döneceğim” sözü verdi. Duru Rojda’nın, “Sana Söz Veriyorum Öğretmenim” adlı şiirinin dizeleri şöyle:

 

7-138.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yedi yaşında bir çocuktum daha / Tuttuğum ikinci eldi anne elinden sonra / Sen öğrettin bana anlamayı anlatmayı / Sen öğrettin bana okumayı yazmayı / Senden öğrendim ben sevmeyi saymayı,

 

 

Karanlık dünyada sönmeyen ışığımsın / Sevgi ile öğrettin bana doğruyu yanlışı  / Senden aldığım bilgi ile başım dik yürüyeceğim / Sana söz veriyorum öğretmenim / Emeklerine emek katıp sana geri döneceğim. 

 

Sana söz veriyorum öğretmenim / Bana gösterdiğin yolda yürüyeceğim / Sana söz veriyorum öğretmenim / Seni sonsuza kadar kalbimde taşıyacağım. . .

 

 

 

 

 

 

İYİ Kİ ÖĞRETMENİM OLDUNUZ İYİ Kİ VARSINIZ

 

Duru Rojda’nın makalesi ise şöyle: “Öğretmenlik karşılık beklemeden bir öğrencinin kalbine dokunmaktır. Hayatıma girişiniz, kalbime dokunuşunuz ve geleceğimi aydınlattığınız için teşekkür ederim. İyi ki öğretmenim oldunuz, iyi ki varsınız. 24 Kasım her bir öğretmenin gururla mesleğine minnet duyuşudur. Bir öğretmenin bir öğrenci hayatına dokunuşu yüzyıllar boyu unutulmayacaktır. Öğretmenlik sonsuzluktur!

 

5-220.jpg

 

Dört senelik bir birlikteliğin son senesinde dolu dolu yaşamak isterdim ama bu pek mümkün değildi. Lakin iyi ki öğretmenim oldunuz çünkü sizinle olmaktan gurur duyuyorum . Bizimle duygularınızı paylaşmanız ve bizi mutlu etmeye çalışmanız çok önemliydi. Bu seneyide sizinle geçirmeyi çok isterdim . Emekleriniz ödenmez .

 

Bu satırları yazarken duygularım öyle karmaşık öyle farklı ve güzel ki anlatamam . Sizi o kadar çok seviyorum ki anlatmaya kelimeler yetmiyor . Sizi hiç unutmayacağım. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.