“Emekçi hakkını özgürce savunacak”

“Emekçi hakkını özgürce savunacak”

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Muhip Kanko, DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası Gebze Şubesi’ni ziyaret etti. Kanko, “Sendikalarımız 24 Haziran’dan sonra yeniden ayağa kalkacak, işçinin, emekçinin hakkını özgürce savunacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Adayı Prof. Dr. Muhip Kanko, seçim çalışmaları kapsamında Gebze’de bir dizi ziyarette bulundu. Kanko’nun ziyaret ettiği kurumlar arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Lastik-İş Sendikası’nın Gebze şubesi de vardı. Kanko’yu, şube başkanı Ziya Ünal, idari sekreter Özay Bektaş, mali sekreter Yüksel Gündoğan ve sendika üyeleri karşıladı. Kendisini tanıtan Muhip Kanko sendika üyelerine kısa bir konuşma yaptı.

 

OHAL SOPASI

Prof.Dr. Kanko konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “16 yıllık AKP iktidarında maalesef en büyük darbeyi emekçiler aldı. Hakları her geçen gün elinden alınan emekçilerin hak aramalarına imkan tanıyan, birlik olmalarını sağlayan sendikaların da faaliyetleri kısıtlandı. Hükümete yakın sarı sendikaların önü açılırken, işçinin, emekçinin hakkını önce kılan sendikaların önüne her türlü engel konuldu. Bugün itibariyle sendikalar ne greve çıkabiliyor ne de eylem yapabiliyor. Hükümet hemen OHAL sopasını gösteriyor.

 

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

AKP döneminde neredeyse bütün adımlar işveren için atıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dahi bunu itiraf etti, arabuluculuk gibi yasa değişiklikleriyle işlerinin kolaylaştırıldığını söyledi. 24 Haziran’a çok az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında çok daha sıkı çalışacağız. CHP iktidarında emek yine baş tacı olacak. Sendikalar ayağa kalkacak, özgürce işçinin ve emekçinin hakkını savunacak. Bunun için sizden, bütün emekçilerden CHP’ye destek olmasını istiyoruz.”

4-020.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.