Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’i protesto etti

Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’i protesto etti

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları ortak basın açıklamasında, “Gün Filistin halkıyla bir olma, mücadelelerini yükseltme, seslerine ses katma günüdür.” denildi.

 

aciklama--(1.gif

 

Tel Aviv'de bulunan ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistin halkına yönelik katliamı Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Aralarında CHP, Emek Partisi, HDP, ÖDP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Emekli-Sen, Haziran Hareketi, TMMOB Makine Mühendisleri ve çok sayıda STK önceki gün 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda toplandı. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına ortak basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın yaptı.

İŞGALCİ İSRAİL DEVLETİ

Ogur Aydın yaptığı basın açıklamasında, “İşgalci İsrail devleti, ABD emperyalizmiyle birlikte Ortadoğu halklarına saldırmaya, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 1967 yılından bu yana Filistin’i kan gölüne çevirmeye devam ediyor. Faşist Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararının akabinde ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak için harekete geçmesi, savaş ve işgal politikalarını tırmandırmaktan başka bir anlam taşımıyor. Filistin halkı, İsrail işgaline de, emperyalizmin ayak oyunlarına da hayır diyor.

 

ONURLU DİRENİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tüm şehirlerde ilan edilen genel grev kapsamında kamu ve özel tüm kurumlarda iş bırakıldı, kepenkler kapatıldı. Filistin halkı bağımsızlığı için sokaklarda alanlarda seferber oldu. Filistinliler, İsrail’in işgali sonrasında zorunlu göçe maruz kaldığı Nakba gününün 70. yılında Siyonist haydutluğa ve emperyalizme karşı onurlu direnişini sürdürüyor. Nakba70 gününde Katil İsrail katliam yapıyor. Filistin halkının üzerine ateş açılması sonucu şuana kadar 37 Filistinli direnişçi yaşamını yitirdi ve binden fazlası yaralandı.

KATİL İSRAİL FİLİSTİN’DEN DEFOL

ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar derhal iptal edilmelidir. İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır. ABD ve İsrail ile bütün ikili antlaşmalar dondurulmalı ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır. Bütün emperyalistlerle birlikte bölge gericilikleri Ortadoğu'dan çekilmeli, bölgenin geleceğine halklar karar vermelidir. Gün, Filistin halkıyla bir olma, mücadelelerini yükseltme, seslerine ses katma günüdür. Gün, ‘Katil İsrail Filistin’den Defol’ deme günüdür.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.