Emek Partisi’nden Kamulaştırma Çağrısı

Emek Partisi’nden Kamulaştırma Çağrısı

Kocaeli'de artan elektrik kesintileri ve orman yangınları ciddi boyutlara ulaşırken, Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü bu duruma tepki gösterdi. İl Başkanı İlhami Şahbaz imzasıyla yapılan açıklamada, sorunların temelinde şirketlerin bakım yapmaması ve hükümetin enerji politikalarındaki yetersizliğin yattığı belirtildi. Şahbaz, elektriğin bir lütuf değil, temel bir hak olduğunu vurgulayarak, enerji sektörünün ve ormanların kamulaştırılması için mücadele çağrısında bulundu.

Açıklamada, Elektrik Mühendisleri Odası verilerine göre 2024'te Kocaeli'de 2.200 saati aşan elektrik kesintileri yaşandığı, 2025'in ilk 6 ayında ise bu sürenin 1.300 saate ulaştığı belirtildi. Bu rakamların Türkiye ortalamasının üç katına yaklaştığına dikkat çekildi. Sedaş'ın (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) yetersiz altyapı yatırımları ve bakım eksiklikleri, kesintilerin ana nedeni olarak gösterildi. Özelleştirme sonrası kâr odaklı yaklaşımların altyapıyı ihmal ettiği ve yeterli mühendis/teknisyen istihdam edilmediği ifade edildi.

ORMAN YANGINLARI VE "İKLİM KANUNU" ELEŞTİRİSİ

Açıklamada, 2025 yazında Kocaeli ve çevresinde artan orman yangınlarının da elektrik altyapısındaki ihmallerle bağlantılı olduğu vurgulandı. Özellikle Temmuz 2025'te Geyve ve Şarköy gibi bölgelerde yaşanan yangınların bu ihmaller sonucu hızla yayıldığı belirtildi. Emek Partisi, hükümetin yangınlarla mücadele için yeterli kaynak ayırmamasını ve "İklim Kanunu" adı altında çıkarılan yeni düzenlemenin aslında doğa tahribatını yasallaştırdığını öne sürdü. Kaz Dağları, Akbelen, Cerattepe gibi örnekler verilerek, iktidarın doğa katliamlarının sorumlusu olduğu ifade edildi.

HALKIN MAĞDURİYETİ VE MÜCADELE ÇAĞRISI

Emek Partisi, yüksek elektrik faturalarına rağmen kalitesiz hizmet alındığını, kayıp-kaçak ve bakım bedelleri adı altında halkın faturalarının şişirildiğini belirtti. Kesintiler nedeniyle esnafın ve yurttaşların yaşadığı maddi zararların karşılanması, fatura iadeleri yapılması gerektiği vurgulandı. Enerji ve çevre koruma için yeterli kaynak ayrılması, elektrik şebekesine ve yangın önleme sistemlerine yatırımların artırılması talepleri dile getirildi.

Son olarak, Emek Partisi, enerji sektörünün ve ormanların kamulaştırılarak halkın hizmetine sunulması için tüm yurttaşları mücadeleye çağırdı. Açıklamada, "Enerji başta olmak üzere tüm özelleştirmeler iptal edilmelidir. Halkın olan halka geri verilmelidir!" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.