EMEK PARTİSİ’NDEN FLORMAR İŞÇİLERİNE DESTEK

EMEK PARTİSİ’NDEN FLORMAR İŞÇİLERİNE DESTEK

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Flormar işçilerine destek ziyaretinde bulundu. 

 

 

 

 

Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan GOSB’ta bulunan Flormar Fabrikası’ndaki işçiler 14 gündür fabrika önünde direnişte bulunuyor. İşçilere destek ziyaretleri de devam ediyor. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ile Gebze ilçe başkanı Hasan Atik bir grup partili dün Flormar işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette ilk olarak Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz bir konuşma yaparak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DİRENİŞİMİZİN 14. GÜNÜ

Flormar Fabrikası’ndaki işverenin 119 işçiyi işten çıkardığını ifade eden Süleyman Akyüz, “Bugün direnişimizin on dördüncü günü. Burada çalışan işçiler anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işlerinden atıldılar. Flormar işvereni bu sabah fabrikada çalışan 2 işçiyi direnişte bulunan arkadaşları el salladıkları için bayramdan sonraya kadar izne çıkardı. Burada bir insanlık suçu işleniyor. İşverene buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Gelin işler daha kötüye gitmeden masaya oturalım.” şeklinde konuştu.

İŞÇİ SINIFI BİRBİRİNE SAHİP ÇIKMALI

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ün ardından Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan bir açıklama yaparak, “İşçi sınıfı anayasal hakkını kullandığı için kapının önüne konuluyor. İşçiye yasama, yürütme ve yargının sahip çıkması gerekir. Ancak bunların hiçbiri işçi sınıfına sahip çıkmıyor. Bu nedenle işçi sınıfı birbirine sahip çıkmalı. Gerçek demokrasi işçi sınıfının örgütlenme hakkı güvenceye alan demokrasidir. Emek Partisi olarak tüm olanaklarımızla Flormar işçisinin kazanması için seferber etmeye hazırız.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.