EMEK PARTİSİ: “Ekonomik kriz intihar sebebi”

EMEK PARTİSİ: “Ekonomik kriz intihar sebebi”

Emek Partisi Derince İlçe Örgütü, son yaşanan intihar vakalarına dair açıklama yaptı. 

"Yaşanan intiharlara ve krizin yarattığı yoksulluğa karşı başta Derince'de yaşayan halkımızı mücadele etmeye çağırıyoruz" denilen açıklamada birilerinin şatafat içinde olduğu vurgulanırken, vatandaşın ekonomik krizin etkisiyle yara aldığı ifade edildi. 

Açıklama özetle şöyle:
“Ülkemizin dört bir yanından gelen intihar haberleri ekonomik krizin gün geçtikçe nasıl derinleştiğini ortaya koyuyor. Bizler ay sonunu getirebilmek için canımızı dişimize katıp, borçlar altında ezilirken geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği ve 50 kişinin katıldığı 'Genç Müslüman Kadınlar İçin Liderlik Programı’na toplam 1 milyon 163 bin TL harcandı.

CANIMIZDAN  OLUYORUZ

Yoksullukla mücadele edecek sosyal politikaları uygulamak yerine memlekette yaşanan yoksulluk koşullarına sırtını dönen bakanlık, kendi bekaları için itibardan tasarruf etmezken, bizler canımızdan oluyoruz. Sayıştay'ın açıkladığı rapora göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın aylık harcaması 137 milyon, günlük harcama 4.5 milyon lirayı aştı. İtibardan tasarruf olmaz diyenler itibar için milyon liralar harcarken yoksul, borç içindeki yurttaşı görmüyorken kamu bankaları aracılığıyla şirketlerin borcunu üstleniliyor. Ülkemizin yüzde 47’sinin aldığı maaş olan asgari ücret ile de bizleri açlık koşullarına mecbur ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.