Emeğin kenti, emeğin sömürü kenti olmuş

Emeğin kenti, emeğin sömürü kenti olmuş

CHP İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, Çayırova’da Baldur Grevi ve Tuzla’da CPS Tekstil direnişine konuk oldu. Kılıç, “İzmir’den bakınca Gebze emeğin kenti denirdi. Ama emeğin sömürü kenti olmuş” dedi

Gebze Bölgesi ilçelerinde iki gün boyunca yoğun temas ve ziyaretlerde bulunan 14 CHP Milletvekili’nin programında

vekil-4.jpg

Çayırova Şekerpınar’daki Baldur Grevi ve

vekil-1.jpg

Tuzla’daki CPS Tekstil Direnişi de yer aldı. CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komitesi Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, Gebze Sendikalar Birliği ile eşzamanlı olarak Baldur Grevi’ne konuk oldu.

SİZİN SESİNİZ OLMAK

BOYNUMUN BORCU

Baldur Grevi’ni ve emeğe dair tüm sömürüleri Türkiye’ye TBMM’den duyurmanın boynunun borcu olduğunu kaydeden, İzmir’de de sendikaların ve işçilerin grev ve direnişlerinde yanlarında yer aldıklarını belirten Kılıç, “İzmir’den bakınca Gebze için, emeğin kendi denirdi. Ama Gebze emeğin sömürü kenti olmuş. Mücadeleniz çok kıymetli. Bundan önce de pekçok yerde benzer mücadeleler oldu. Ben de emeğinin mücadelesini veren herkesin emeğinin önünde saygıyla eğiliyorum. Boynumun borcu, sizin sesiniz olmak” dedi. Kılıç ayrıca şunları söyledi:

CHP’Yİ ANLATMAK DEĞİL

DESTEK İÇİN BURADAYIZ

“Amacımız siyaset yapmak, CHP ya da başka partileri anlatmak değil. Bugün burada bulunuyorsak tek amacımız buradaki emeğin sömürülmesine karşı durmaktır. Anayasal hak olan sendika ve grev hakkının engellenmesine karşı verilen mücadeleye bir nebze olsun destek için buradayız.”

Milletvekili Kılıç’a Baldur Grevi ve CPS Tekstil direnişini ziyaretinde CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.