Elektronik eşyalar kişisel veriler korunarak geri dönüştürülüyor

Elektronik eşyalar kişisel veriler korunarak geri dönüştürülüyor

Kocaeli'de 16 yıl önce faaliyete başlayan entegre elektronik atık geri dönüşüm firması, elektrikli ve elektronik eşyaları, geri dönüştürüp hem ekonomiye kazandırıyor ve çevreye katkı sağlıyor hem de kişisel verilere ulaşımın önüne geçiyor.

Kocaeli'de 16 yıl önce faaliyete başlayan entegre elektronik atık geri dönüşüm firması, kullanım ömrünü tamamlamış elektrikli ve elektronik eşyaları, Avrupa Birliği (AB) standartlarında geri dönüştürüp hem ekonomiye kazandırıyor ve çevreye katkı sağlıyor hem de kişisel verilere ulaşımın önüne geçiyor. 

Kartepe ilçesinde 3 bin metrekaresi kapalı, 8 bin metrekarelik alanda kurulan Exitcom Recycling firmasında, bilgisayarlar, cep telefonları ve tablet bilgisayarların içerisinde kişilere, kurumlara ve bankalara ait bilgilerin olduğu hard diskler, hafıza kartları, cep telefonları, CD'ler ve flaş bellekler güvenli bir şekilde imha edilerek, değerli parçaları geri dönüştürülüyor.

Tesislerde bilgisayar, cep telefonu ve tabletler ile yazılı değerli evrak AB standartlarına uygun metotlar kullanılarak imha edilerek, kişi ve kurumların özel bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi önleniyor.

"KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNUNA UYGUN ÇALIŞIYORUZ"

Firmanın Genel Müdürü Murat Ilgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999'da Almanya'da, 2004 yılında Türkiye'de elektronik atıklar üzerine çalışmaya başladıklarını belirterek, gelen atıklardan yüzde 92 ila 95 oranında geri dönüşüm sağladıklarını söyledi.calisma.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.