“Elektrik kesintileri sanayicileri zor duruma sokuyor”

“Elektrik kesintileri sanayicileri zor duruma sokuyor”

  Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, son günlerde sıkça uygulanan elektrik kesintilerinin sanayicileri zor durumu soktuğunu söyledi....

 

 

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, son günlerde sıkça uygulanan elektrik kesintilerinin sanayicileri zor durumu soktuğunu söyledi. KSO Başkanı Zeytinoğlu, “ Enerji ile ilgili İlimizde yerel düzeyde yaşanan en büyük sorun sık sık yaşanan enerji kesintileri nedeniyle firmalarımızda meydana gelen kayıp ve zararlardır” dedi.

 

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “ Kocaeli Türkiye’nin en gelişmiş ikinci büyük sanayi kentidir. İlimizdeki sanayinin, üretimi engelleyici faktörlere tahammülü yoktur. Enerji, sanayicilerimizin üretimi doğrudan etkileyen önemli bir girdidir. Son zamanlarda elektrik kesintileri ile ilgili üyelerimizden gelen şikâyetler çoğalmış ve Oda olarak bizi harekete geçirmek durumunda bırakmıştır. Konuyla ilgili olarak, SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Birimi ile yapılan görüşmelerde; kesintilerin hava koşulları ile enerji tüketiminin artmasından dolayı olduğunu belirtilmiştir. Sanayici olarak bundan sonraki dönem için elektrik kesintilerinin haberli ve planlı olarak yapılmasını bekliyoruz” diye belirtti.

YILI DENK BÜTÇE İLE KAPATMA ŞANSIMIZ VAR

 

 Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kasım ayında bütçenin 6,4 milyar lira fazla vermesini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, “İlk on bir aydaki açık 1,2 milyar dolar ile geçen yılın aynı döneminin oldukça gerisinde gerçekleşti. Geçen yıl açık 13,3 milyar lira idi. Bütçe gelirlerinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 oranında artışla 36,9 milyar lira olması dikkat çekicidir. Bu koşullarda yılın son ayında olağanüstü bir harcama olmaz ise yılı denk bütçe ile kapatma şansımız olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.