Ekonomide üst üste küçülme yaşadık

Ekonomide üst üste küçülme yaşadık

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan ve ikinci çeyrekte yüzde 1.5 daralan büyüme oranına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İkinci çeyrekte ekonomimiz yüzde 1.5 daraldı.

Bu gerileme beklentilerimiz doğrultusunda geldi. Ekonomide üç çeyrek üst üste küçülme yaşadık. Büyümenin baz etkisi ile ancak dördüncü çeyrekte pozitife geçebileceğini düşünüyoruz” dedi.
 
 YATIRIM ÇEKİLMELİ

Ekonomik büyümenin tekrar pozitife dönerek ivme yapmasının yatırımların çekilmesi yoluyla mümkün olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, “Ülkemiz 2004-2005 yıllarında önemli ve kritik reformlar yaparak, yatırım olarak yabancı sermaye girişlerini 28 misli arttırma fırsatı olmuştu. En büyük partnerimiz olan Avrupa Birliği ile ticari ilişkilerimizi daha da arttırmak ve oradan yatırım çekebilmemiz için yatırım ikliminin reformlarla iyileştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Geçmiş yıllarda başarmış olduğumuz işleri, benzer adımlar atarak tekrar yapabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerinin yatırımlar için önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını belirten Zeytinoğlu, “Faiz indirimleri yerli yatırımcı için hakikaten çok önemli ve değerli. Ancak yatırımların çekilmesi için yatırım ortamının  iyileşmesi gerekiyor. Bunun bir adımı da tabi ki faizlerin indirilmesi. Ama tek başına yeterli olmayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.