Ekonomi tıkırında! Kriz yok. Kriz yok!

Ekonomi tıkırında! Kriz yok. Kriz yok!

AKP’nin halk ağzıyla “Kasadan sorumlu” Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AKP Çayırova İlçe’nin kongresinde ekonomide pembe tabloyu, muhalefete atıfla çizdi: “Kim ne derse desin, Türkiye olarak ekonomimiz sağlam.”

AKP Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ana muhalefet ve muhalefetin güncel konularından ekonomiye dair pembe tablo çizdi. Partisinin Çayırova İlçe Teşkilatı’nın altıncı kongresine konuk olan, halk ağzıyla, “Kasadan sorumlu” genel başkan yardımcısı Demiröz, “Kim ne derse desin, Türkiye olarak ekonomimiz sağlam” dedi.

TAHMİNİ BÜTÇEDE DEMİRÖZ ETKİSİ: 100 BİN TL

Öte yandan AKP Teşkilatları’nın genel merkezden ekonomik destekte bulunduğunda kapısını aşındırdığı Demiröz, Çayırova İlçe Teşkilatı’na da önemli katkıları olduğunu söyledi. Kongrede sıra dışı detay olarak AKP kurumsalında bir siyasi partide, “Tahmini bütçe” uygulamasına tanık olundu. AKP’nin seçilme aşamasındaki Servet Günay başkanlığındaki an itibariyle aday yönetimi, Demiröz’den aldığı güvenle tahmini bütçeyi 100 bin TL olarak belirledi.

KAPIMIZ HER ÜYEYE AÇIK

Gerek salonda gerekse mikrofonda sıcak, samimi tavırları ile sempati toplayan Demiröz partililerine atfen, “Genel merkezimin kapıları her üyemize sonuna kadar açık. Geldiğinizde bana da, yönetimdeki arkadaşlarıma da kolaylıkla ulaşabilirsiniz” dedi. Demiröz göreve devreden Ekrem Karahan ve yönetimine şükran, devralmak üzere olan Servet Günay ve yönetimine de başarı dileklerini iletti.

SERÜVEN YENİ KADROLARLA SÜRECEK  

Demiröz ülke genelinde ekim ayı sonuna kadar ilçe kongrelerini, ardından il kongrelerini tamamlayıp ardından yedinci büyük kurultayı gerçekleştireceklerini söyledi. AKP’nin serüvenin gerek il ve ilçeler gerekse genel merkezde yenilenen kadrosuyla süreceğini kaydeden Demiröz sözlerini Kocaeli’ye değinerek sürdürdü:

KOCAELİ ÜLKEYE HİÇ YÜK OLMADI

“Kocaeli bu ülkeye hiç yük olmadı. Kocaeli insanının çalışkanlığı ülkeye katma değer kazandırdı. Bu şehre büyük yatırımlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.”

OSMANLI RUHLU GENÇ CUMHURİYETİZ

Türkiye’nin dünya üzerindeki güncel konumuna ve son zamanlarda yaşanan gelişmelere değinen Demiröz, “Ülkemiz bir kıskaç altına alınmaya çalışılıyor. Türkiye, Osmanlı üzerine kurulmuş ve o ruhla yaşayan bir ülke. Genç ve güzel bir cumhuriyetiz. Bizim ekonomimiz Avrupa ülkelerinden daha büyük. Toprak bütünlüğümüz de, Avrupa Birliği’nin 15 ülkesinden büyük.

ÖNCE ZULÜMLERİNİN HESABINI VERECEKSİN

Bizi neden AB’ye kabul etmiyorsunuz? Çünkü bizim kültürümüz farklı. Biz Ankara kriterleriyle büyümeye devam ediyoruz. Bizi hep dışladılar. Sondaj çalışmaları yaptığımız karasularımızdaki Doğu Akdeniz’de bize kafa tutuyorlar. Fransa sana ne oluyor? Sen bugüne kadar Afrika ülkelerinde ve Müslümanların yer aldığı coğrafyada yaptığın zulümlerin hesabını vereceksin. Kimse kusura bakmasın. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yok ama bir karış toprağımızı da başkalarına vermeyiz” dedi.

EN ÇOK YATIRIM GÜNEYDOĞU’YA

 AKP’nin iktidarda olduğu ilk yıldan bu yana ülke genelinde yatırımlarını hiçbir ayırım yapmadan yaydığını ve hayata geçirdiğini, bir bakış açısıyla en büyük yatırımların Güneydoğu Anadolu’ya yapıldığını kaydeden Demiröz ekonomik değerlendirmelerinde ise ismini ağzına almadan, ana muhalefet ve muhalefete atıfta bulundu:

DÜNYA 10’NCUSU OLACAĞIZ

“Kim ne derse desin, Türkiye olarak ekonomimiz sağlam. Dünyanın ekonomide en büyük 10’ncu ülkesi olacağız. Bugün nereye giderseniz gidin kendi kendine yeten ülke Türkiye. Birlik beraberliğimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İKİSİ DE ABD MERKEZLİ

12 Eylül askeri darbesinin 40’ncı yıldönümünde olduğumuzu da anımsatan Demiröz ardından 15 Temmuz FETÖ merkezli darbe girişimi sürecine, halkın kahramanlığına atıfta bulundu. Biri girişim ile kalan her iki darbenin merkezinin ABD emperyalizmi olduğunu izah eden Demiröz, “Biz birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye’ye hiçbir şey olmaz” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.