“Ekmek zammını zorunlu kılanlar utansın”

“Ekmek zammını zorunlu kılanlar utansın”

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, “Girdi maliyetlerinin sürekli artması sonucu ekmeğe zam da kaçınılmaz oluyor. Olan yine gariban vatandaşa oluyor. Ülkeyi bu hale getirenler utansın”

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, bir yılda üçüncü kez ekmek zammı yapıldığını hatırlatarak, “Girdi maliyetlerinin sürekli artması sonucu ekmeğe zam da kaçınılmaz oluyor. Olan yine gariban vatandaşa oluyor. Ülkeyi bu hale getirenler utansın” dedi.

 

Kocaeli'de 200 gramı 2 TL olan ekmeğin, 250 grama çıkartılarak fiyatının da 3 TL yapıldığını hatırlatan Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır yaptığı açıklamada, “Halkın vazgeçilmez besin kaynağı olan ekmeğe bir yılda üç kez zam yapılmış oldu. Sofraların en temel maddesi olan ekmeğe zam, dar gelirliye vurulmuş en büyük darbedir. Elbette fırıncı esnafı da girdi maliyetlerini ölçü alarak zam talebinde bulunuyorlar. Girdi maliyetleri konusunda onlara yönelik önlemler de mutlaka alınmalıdır. Burada söz konusu olan dar gelirli milyonlardır. Asıl sorgulanması gereken ekmeğe bir yılda üç kez zam yapma ortamını hazırlayan iktidardır” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.