Ekmek ve simit zamlı  satılmaya başlandı

Ekmek ve simit zamlı satılmaya başlandı

Kocaeli'de ekmek ve simit zammı 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başladı. Buna göre ekmek 8 TL’den satılırken, simit ise 12,5 TL oldu.

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmeğe; Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası’nın simide zam talebinin onaylanmasının ardından yeni fiyatlar 1 Ocak 2024 pazartesi itibariyle yürürlüğe girdi.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayı yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB), Kocaeli Fırıncılar Odası’nın ekmek; Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası’nın simit zam teklifini onayladı. 210 gram ekmeğin 7 lira 50 kuruş yerine 8 TL’den, 100 gram simidin ise 10 TL yerine 12 lira 50 kuruştan satılmasına ilişkin karar 25 Aralık’ta onaylanmasına karşın yürürlüğe girme tarihi 1 Ocak olarak ilan edildi.
Kocaeli'de ekmek ve simit zammı 1 Ocak 2024 Pazartesi itibariyle uygulanmaya başladı. Ekmek 8 TL’den satılırken, simit ise 12,5 TL oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.