Ekmek davasının ilk duruşması 20 Nisan’da

Ekmek davasının ilk duruşması 20 Nisan’da

Odası tarafından Ocak ayında ekmeğe yapılan yüzde 20 oranındaki zam ile ilgili Valiliğin Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşmasının tarihi belli oldu.

20 Nisan’da ilk duruşması yapılacak olan ekmek zammı davası ile ilgili mahkeme heyeti taraarı dinleyecek. Mahkemenin ilk duruşmanın ardından zam ile ilgili kararını kısa zamanda açıklaması bekleniyor. Fırınlarda 230 gram 1,75 TL’den satılırken, Valilik 280 gram ekmeğin 1,75 TL’den satılmasını istiyor.

 MASADA ANLAŞMA SAĞLANMADI

 Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan zammın ardından Valilik bünyesinde yapılan üçlü koordinasyon toplantısında Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Ticaret Odası ve Valilik masada anlaşmak istedi. Ancak her iki oda, fırıncıların zam yapmakta haklı olduğunu ve maliyet artışlarını ortaya koyarak zammın geri çekilmemesi yönünde oy kullandı. Valilik ise yapılan zammı doğru bulmadı ve zammın geri çekilmesi yönünde oy kullandı. 3’te 2 çoğunluk nedeniyle masada anlaşma sağlanmadı. Bunun üzerine Valilik Asliye Hukuk Mahkemesi'nde zammın geri çekilmesi için dava açtı. Davanın ilk duruşması 20 Nisan Pazartesi günü görülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.