“Ekmeğe yüzde 15'lik zam gündemde”

“Ekmeğe yüzde 15'lik zam gündemde”

Balcı, İstanbul'da başlayan ve sonrasında tüm Türkiye'de gündem olan ekmek fiyatlarına zam yapılmasına ilişkin bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla Kocaeli Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul'da başlayan ve sonrasında tüm Türkiye'de gündem olan ekmek fiyatlarına zam yapılmasına ilişkin bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla Kocaeli Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenledi. 

halil-ibrahim-balci.jpg

 


Kendisinin ekmek fiyatlarına zam yapıldığı yönünde bir açıklaması olmadığını belirten Balcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Maalesef özellikle görsel basında, benim ekmeğin yüzde 15 zamlandığını söylediğime dair haberler çıktı. Dolayısıyla, haklı olarak bakanlığımız kendilerine bu şekilde ulaşan bir talebin olmadığını ve Fırıncılar Federasyonu'nun tek başına Türkiye'de ekmek fiyatlarını belirleme yetkisinin olmadığını ifade ettiler. Tek başımıza ekmek belirleme yetkimizin olmadığını biz de biliyoruz. Biz bu açıklamayı, ekmekteki yüzde 20 fiyat artışı oldu algısının doğru olmadığını vurgulamak amacıyla yaptık. Bizim sıkıntımız olmasına rağmen odamıza genelge yaparak zammın yüzde 15 ile sınırlı olacağını söyledik.

YÜZDE 15 ARTIŞ MAKUL

Fırıncılar Federasyonu'nun ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmasından daha doğal bir şey olamaz. Dün yapıyorduk, bugün de yapıyoruz, yarın da yapacağız. Nasıl ki Kasım ayında İstanbul'da ekmek fiyatları 1,5 TL olacak diye basında yer aldığında, '2018'in Haziran ayına kadar ekmek fiyatına zam yok' dediysek, bugün de gelinen noktada eğer bir fiyat artışı varsa bunun da makul seviyede olması için Fırıncılar Federasyonu üzerine düşen görevi yapacaktır. Bunu da kamuoyu ile paylaşmamız kadar doğal bir şey olamaz. Gelinen noktada, 2 yılda meydana gelen fiyat artışını göz önüne alacak olursak, bizim azami yüzde 15 fiyat artışı ön görmemizin makul olduğunu söyleyebiliriz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.