Ek ödemelerin tavandan ödenmesini talep ettiler

Ek ödemelerin tavandan ödenmesini talep ettiler

KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan çalışanların Ek Ödemelerinin tavandan ödenmesi için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Çeker açıklamalarında yönetmelikle belirlenen ek ödemelerin bir an önce ödenmesi gerektiğini ifade ederek, Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik 27 Ekim 2021 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Ek Ödeme yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile Üniversite hastanelerinde COVİD- 19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele, Ek Ödemelerde artış yapılması Üniversite yönetim kurulunun yetkisine bırakılmıştır. 01 Nisan 2021 tarihinden itibaren Dört ay personele dağıtılacak Ek Ödeme oranlarını üniversite yönetim kurulu belirleyecektir.

 

“ÖDENMESİ GEREKMEKTE”

27 Ekim 2021 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile yetkilendirilen Üniversite yönetim kurulundan, kapsamı genişleterek sağlık çalışanlarını memnun edecek oranı belirlemesi, ödemelerin tüm çalışanları kapsayacak şekilde tavandan Ek Ödeme olarak yapmaları, tercihlerini ve iradelerini çalışanlardan yana kullanmalıdırlar. Geçmiş düzenlemelerde yaşanan adaletsizliklerin ve haksızlıkların tekrar etmemesini sağlamalıdırlar. Yapılacak Ek Ödemeler Pandemi nedeniyle olduğundan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, Sabit Ek Ödeme mahsup edilmeden hesaplanarak çalışana ödenmesi gerekmektedir. Bazı hastanelerin bu yönde kararları vardır. Çalışanların beklentisi yönetim kurulunun bu yönde karar almasıdır.

 

“Sadece Hakkını İstemekte”

Her sağlık kuruluşunda olduğu gibi Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Covid-19 salgını ile amansız mücadele eden sağlık çalışanları üstün gayret ve çaba ile hizmetlerini sürdürmektedir. Pandemi sürecinde yaşanan her türlü olumsuzluğa göğüs gererek özveri ile sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanları her şeyden önce görevlerini yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Pandemi süresince sağlık çalışanlarının, emeklerinin karşılığı ekonomik olarak ödenemeyeceğini biz biliyoruz, halkımız da biliyor, herkes de biliyor. Ancak, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra ifade edeceğimiz bir gerçeği herkesin kabul etmesi lazım. Oda şudur, sağlık çalışanlarının bu denli özverili çabası asla karşılıksız bırakılmamalı, mutlaka alın terinin karşılığı verilmelidir. Sağlık çalışanları asla kimseden ulufe beklememektedir. Sadece hakkını istemektedir” dedi.

 

manset-2-115.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.