Ek ödeme düzenlemesinde hayal kırıklığı

Ek ödeme düzenlemesinde hayal kırıklığı

Sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu Ek Ödeme genelgesi hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı, “Ek ödeme düzenlemesinde hayal kırıklığı oldu”dedi.

Sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu Ek Ödeme genelgesi hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker yazılı açıklama yaptı.

Çeker açıklamasında şunları ifade etti:

“Sağlık Bakanlığı tarafından Ek Ödeme  yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar 24.09.2020 tarihinde  yayınlanarak yürürlüğe sokulmuş ve  illere  gönderilmiştir.

Üç ay geçerli olacak ek ödeme oranları, ödemeden yararlanacak birimler ve unvanları söz konusu yazılarda belirlenmiştir.

Sağlık Bakanlığı yaptığı düzenleme ile alışılagelmiş geleneğini bozmadan  inadında ısrar etmiş, sağlık çalışanları arasında ayırım yapmayı sürdürmüş, ekip anlayışını göz ardı etmiştir.

Sağlık Bakanlığının tek genelge yerine Kamu Hastaneleri Genel müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri genel müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün Ek ödemeler ile ilgili ayrı ayrı genelge yayınlaması çalışanlara değer vermediğini yok saydığını göstermektedir. Günü değil saati bile kurtarmaya yaramayacak bu düzenleme çalışanların beklentilerine cevap vermekten fersah fersah uzaklıktadır.

HİZMETLER PANDEMİ  KAPSAMI DIŞINDA DEĞİL

  Tüm sağlık kuruluşlarının ve tüm sağlık çalışanlarının Pandemi ile mücadele sürecine odaklandığı bilinmektedir. Bu süreçte yürütülen tüm hizmetler Covid 19 virüsüne yakalanmış hastaların sağlığına kavuşmasına  ve  halkımızın söz konusu hastalığa yakalanmamasına yöneliktir.

Daha açık bir ifade ile, pandemi  ile mücadele süreçlerinde fiilen görev almayan sağlık personelinin yürüttüğü hizmetler pandemi kapsamı dışında değildir. Bu sürece lojistik destek sunan, fiilen pandemi sürecinde görev yapan personelin özlük haklarını yürüten, halkımızın bilinçlenmesini sağlamak üzere faaliyetlerde bulunan birimlerin ve birim personelinin, Covid 19 virüsü taşıyan hastaların tedavi olduğu hastanelerin destek hizmetlerinde görev yapan personelin  kapsam dışında tutularak ek ödemeden yararlandırılmaması akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

TELAFİSİ GÜÇ MANEVİ YARALAR

  Anayasamızın hakkaniyet ilkesini dahi hiçe sayan bu tür düzenlemeler sağlık çalışanlarının yanı sıra sağlık hizmetlerinden yararlanan halkımızın da tepkisine neden olmaktadır. Bu tür ayırımcı  düzenlemeler sağlık çalışanlarının gönlünde telafisi güç manevi yaralar açmaktadır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan personel ile aynı ücreti alan sağlık çalışanları nasıl isyan etmesin, nasıl kahretmesin. Türk Sağlık Sen olarak bizim talebimiz, tüm sağlık personelinin ek ödeme düzenlemesinden yararlandırılmasıdır. Ancak, doğrudan hastalara temas eden, doğrudan hastaların bulunduğu ortamda görev yapan ile bu birimlere ve bu birimlerde görev yapan personele lojistik destek sağlayan personel arasında farklılık olacak şekilde bir düzenlemenin yapılmasından yanayız.  

PANSUMAN TEDBİRLER

 Öte yandan, dönem, dönem bu şekilde yapılan düzenlemelerle adeta pansuman tedbirlerle sağlık personelinin beklentileri  karşılanamaz. Emekliliğe yansımayan ek ödemelerle sağlık personelinin alın terinin karşılığı ödenemez. Oldukça zor çalışma şartlarına karşılık reva görülen ücretle sağlık personelinin rızası alınamaz. Mevcut ek gösterge ile emekli edildikten sonra  gözden çıkarılan  sağlık personelinden hayır dua beklenemez. Buradan Sağlık Bakanına açıkça çağrı yapıyoruz, sağlık çalışanlarının emeklerini  göz ardı etmeyin, adaletsiz, hakkaniyetsiz, eşitliksiz düzenlemeler yapmayın, mazeretlerin arkasına sığınarak sağlık çalışanlarını üzmeyin, ekip anlayışına aykırı eylem ve söylemler geliştirmeyin..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.