‘Eğlence yerleri baskı altında’

‘Eğlence yerleri baskı altında’

 Kısa adı KEYDER olan Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Tom, alkollü eğlence alanlarının siyasi iktidar tarafından...

 

Kısa adı KEYDER olan Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Tom, alkollü eğlence alanlarının siyasi iktidar tarafından baskı altına alındığını ve eğlence yerlerinin ticari geleceğinin tehlikede olduğunu iddia etti.

Yaklaşık 1 ay önce kurulan Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Tom, alkollü eğlence yeri işleten esnafların sorunlarına çözüm üretmek için yola çıktıklarını söyleyerek “Belediye ekiplerinin bile mevzuattan haberi yok” dedi.

‘CAYDIRMAK İÇİN CEZA YAZILIYOR’

Yusuf Ziya Tom, “Derneğimiz iktidarın sosyal hayatla ve alkolle ilgili genel tavrının baskıya dönüşmesi sonucunda kuruldu. Kafelerden ve restoranlardan talep geliyor üye olmak için. Kuruluşumuzdan bu yana 1 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Kocaeli’de açık alkollü içki satan 64 işletme derneğimize üye oldu. Artık o kadar çok ceza yazıyorlar ki, artık bu işi yapmayın demeye getiriyorlar. Resmi anlamda söylemiyor. Bu şekilde cezalarla caydırmaya çalışıyor” dedi.

‘ESNAFLAR BİR ARAYA GELSİN’

Kesilen cezalardan şikâyetçi olan dernek başkanı Yusuf Ziya Tom, “Bol miktarda yazılan cezalar artık bu işi yapmamızı imkânsız hale getiriyor. Bu işin içinde kim varsa herkesle görüştük. Bütün alkollü restoranların bir araya gelmesini ve haklarını savunmasını amaçlıyoruz. Barlar sokağına verilmiş ruhsatlara ceza yazılıyor. Zaten orası barlar sokağı, o zaman barlar sokağı demenin bir anlamı yok. Canlı müzik ruhsatı olmayan yerlerin canlı müzik yapabilmesi için ruhsat istiyorlar. Fakat müziği bilgisayardan çalarsan da gene canlı müzik ruhsatı istiyorlar” dedi.

‘SOSYAL YAŞAMA MÜDAHALE EDİLMEZ’

 

Tom, “Böyle bir şey olmaz. Bu şehirde sosyal hayat istiyorsak, bunu yaratacak olan şehrin yöneticileridir. Sürekli baskınlarla bu sağlanmaz. Bu şehirde kendileri kabul etse de etmese de eğlenmek isteyen bir kesim var. Bunu göz ardı edemeyiz. Bayram öncesi belediye başkanına sorunlarımızın yazılı olduğun bir dilekçe ilettik. Halen geri dönüş olmadı. Sürekli polis denetimi, zabıta denetimi ve il sağlık müdürlüğünün denetimi yapılıyor. Tam iş yapacağımız saatlerde elektrik kesintisi yaşanıyor. Hep de aynı yerde elektrik kesintisi oluyor. Barlar sokağı ve çevresi. Sokaklarımızın güvenliği açısından doğru dürüst bir aydınlatma sistemi bile yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.